Peter Boghossian: How to have impossible conversations?

Peter Boghossian: How to have impossible conversations?

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi MCC február 28-án megrendezésre kerülő szakmai előadásának regisztrációs felületén.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe!

A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint látogatható. 18 éven felüliek kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt a rendezvényen.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg @mcc.hu


A PROGRAMRÓL:

How to Have Impossible Conversations - Hogyan vitassuk meg a lehetetlennek tűnő beszélgetéseket?


Volt már olyan érzésed egy heves politikai vita közben, hogy nem tudtad jól kifejezni önmagadat? Torkollt már véres vitába egy alapvetően baráti beszélgetésed?  Ha a válaszod igen a fenti kérdések bármelyikére, ez a beszélgetés neked szól! Dr. Boghossian megtanít arra, hogyan kezeld a lehetetlennek tűnő beszélgetéseket, úgy, hogy élvezd is!

Have you ever wanted to speak with someone on the other side of a heated political issue but weren’t sure how? Ever wonder what to say if a conversation with friends veered into controversial territory and you wanted to maintain your friendships? If you have, this talk is for you! Dr. Boghossian will teach you skills for how to make impossible conversations possible—and productive and even enjoyable.


Előadó:
Dr. Peter Boghossian amerikai filozófus, pedagógus, író

Dr. Peter Boghossian a texasi The University of Austin alapító tanára, a Foundation Against Intolerance & Racism (FAIR) alapítója és tanácsadója, a Reason Foundation agytröszt vendégkutatója, valamint a National Progress Alliance igazgatója.
Peter munkájának középpontjában az áll, hogy a legkülönfélébb élethelyzetű emberekkel megossza a hivatásos filozófusok eszköztárát, és segítsen másoknak a megoldhatatlannak tűnő problémák átgondolásában. Doktori disszertációjában a börtönlakók erkölcsi gondolkodásának javítását és a bűnözéstől való eltávolodásuk elősegítését vizsgálta. Több mint 25 éves oktatói munkássága pedig a szókratészi módszer, a pedagógia, a tudományos szkepticizmus és a kritikai gondolkodás témakörére összpontosít. Könyveit több mint egy tucat nyelvre fordították le, legújabb, a ,,How to Have Impossible Conversations” (Hogyan folytassunk lehetetlen beszélgetéseket) címet viselő könyvét, pedig világszerte használják iskolákban és vállalatoknál. Peter cikkei megtalálhatók a The New York Times, a The Wall Street Journal, a Philosophers' Magazine, a Scientific American, a Time Magazine, a Skeptic, a National Review oldalain és más lapokban. Peter jelenlegi munkájáról és tevékenységéről bővebb információ a Substack-en, a Twitter-en és a weboldalán található.

Dr. Peter Boghossian is a Founding Faculty member at the University of Austin, Texas, a founder and Advisor to the Foundation Against Intolerance & Racism (FAIR), a Visiting Fellow for Reason Foundation think tank, and the Director of National Progress Alliance.
Peter’s work is centered on bringing the tools of professional philosophers to people in a wide variety of contexts and helping others think through what seem to be intractable problems. His dissertation explored increasing the moral reasoning of prison inmates and aiding their desistance from crime, and his teaching pedigree, spanning more than 25 years, focused on the Socratic method, pedagogy, scientific skepticism, and critical thinking. His books have been translated into over a dozen languages, and his most recent book, How to Have Impossible Conversations, is used in classrooms and companies throughout the world. Peter’s articles can be found in The New York Times, The Wall Street Journal, The Philosophers’ Magazine, Scientific American, Time Magazine, Skeptic, National Review, and elsewhere. Peter’s current work and activity can be found at Substack, Twitter, and his webpage.

Időpont: 2022. február 28. hétfő 17:00
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.

Az előadás angol nyelvű, szinkrontolmácsolást biztosítunk!