MCC zalaegerszegi Nyílt Nap regisztráció

MCC zalaegerszegi Nyílt Nap regisztráció

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntünk a Mathias Corvinus Collegium zalaegerszegi nyílt napjának regisztrációs felületén.

A nyílt napon lehetőséged nyílik betekinteni az MCC Fiatal Tehetség Programjának, illetve Középiskolás Progamjának képzési kínálatába.

Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A regisztráció határideje: 2021. 06. 15. 20:00.

A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint- 18 éves kor fölött kizárólag védettségi igazolvánnyal - látogatható. A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg@mcc.hu

 

A PROGRAMRÓL:

Időpont: 2021. június 18. 8:30-17:00

Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. Tudomány és Technika Háza I. emelet

 

Bemutatkozik a Fiatal Tehetség Program

Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban, az életükben való érvényesülésben.

A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; szemléletformáló, fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

Érdekel a kémia, a fizika vagy a biológia? Szeretnél kémiai eszközökkel és vegyszerekkel kísérletezni, mint egy igazi laborban? Kíváncsi vagy arra, hogy hogyan lehet otthon is fellelhető anyagokból látványos kísérleteket csinálni? Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor vegyél részt a Természettudományos kísérletek kurzuson és próbáld ki mitől lesz masszívabb a buborék,  hogyan tudsz titkosírást készíteni, vagy hogy miért nő nagyra a fáraó kígyója! 

A foglalkozást osztott idősávokban a regisztrált szülők és pedagógusok is megtekinthetik, illetve az előtérben a Zalaegerszegi régióvezető ad a programmal kapcsolatos további tájékoztatást.

Regisztrálni a következő időpontra tudsz:

8:30-9:00 Érdeklődő diákok, szülők, pedagógusok érkezése, regisztráció

9:00-12:00 Természettudományos kísérletek – FIT Program bemutató oktatás (szünettel)

Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. Tudomány és Technika Háza I. emelet


Bemutatkozik a Középiskolás Program

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.

Regisztrálni a következő időpontra tudsz:

14:00-17:00

Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. Tudomány és Technika Háza I. emelet

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

13:30-14:00 KP iránt érdeklődő diákok, szülők, pedagógusok érkezése, regisztráció

14:00-14:30 Köszöntő, bemutatkozik a FIT és a KP

14:30-15:30 Bank Barbara, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága kutató-történészének előadása

15:45 – 17:00 Diákok számára választható workshopok:

Humor, mint szuperképesség 

A humor a kreativitás és az egészséges felnőttlét egyik üzemanyaga. A workshop keretében bepillantást nyerhetsz a humor elméleti hátterébe, és olyan gyakorlatokkal, technikákkal ismerkedhetsz meg, amelyeket a mindennapi életben is sikerrel alkalmazhatsz.  

Kíváncsiság – avagy a kérdezés művészete 

Találkoztál már két és fél-három éves kor közötti gyerekkel? Felfigyeltél a fürkésző tekintetére, érdeklődő kérdéseire? Gondolkodtál valaha azon, hogy hová tűnnek ezek a kérdések, miért „halkulunk” el idővel? Tudod, hogy milyen jótékony hatásai vannak e módszernek? Elnézel a workshopra, hogy megismertethessünk mindezekkel?