MCC veszprémi Nyílt Nap regisztráció

MCC veszprémi Nyílt Nap regisztráció

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntünk a Mathias Corvinus Collegium veszprémi KP nyílt napjának regisztrációs felületén.

A nyílt napon lehetőséged nyílik betekinteni az MCC Középiskolás Programjának képzési kínálatába.

Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A regisztráció határideje: 2021. 06. 10. 24:00.

A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint- 18 éves kor fölött kizárólag védettségi igazolvánnyal - látogatható. A programváltozás jogát fenntartjuk.
További információ: veszprem@mcc.hu

A PROGRAMRÓL:
Időpont: 2021. június 11. 16.00-19.00
Helyszín: 8200 Veszprém, Mikszáth K. u. 3.

Bemutatkozik a Középiskolás Program

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk (kettő választása kötelező):

Ábrahám Zsolt /Case Solvers/: A komplex problémamegoldás eszközei a középiskolában - Nem csak középiskolás fokon (tréning)
Mindennapjaink során folyamatosan kisebb-nagyobb problémákba ütközünk: kilyukadt bicikli kerék, egyetem választás továbbtanuláskor vagy akár egy multinacionális cég stratégiai célkitűzéseinek megvalósítása. Akármilyen kihívással is kerülünk szembe a magánéletben, az iskolában vagy a munkahelyen, számos eszköz létezik, amelyekkel a problémák mélyére áshatunk, felmérhetjük a lehetőségeinket, kiválaszthatjuk a számunkra legkedvezőbb opciókat és kidolgozhatjuk ezek gyakorlati megvalósítását. Tartsatok velünk, hogy betekintést nyerjetek a problémamegoldás világába és megismerkedhessetek néhány alapvető problémamegoldó eszközzel!

Vass Norbert: Született Petrovics Sándor - interaktív irodalmi fantáziajáték (workshop)
Óvodásként zsírkrétával kiszínezett kokárdát vittünk a szobrához. Március 15-én esőben, szélben, tornatermekben vagy iskolaudvarokon hallgattuk a műveit, amiket telente tea mellett igyekeztünk memorizálni is. De vajon mit gondolunk, mihez kezdene ez a törékeny testalkatú, önmaga szobrát kemény anyagból kifaragó nyughatatlan fiú, ha a kortársunk volna? Ezen a péntek délutánon egy 198 éve született költő-forradalmárt, vagyis forradalmár-költőt idézünk meg, és megpróbáljuk őt a saját jelenünk díszletei közé képzelni.

Nagy Krisztina: SZÓMÁGUS – Hogyan improvizáljunk váratlan helyzetben
Szeretnél minden helyzetben megfelelő választ adni? Ezzel a tréninggel sikerülhet.