Migrációs válság az Atlanti-óceán két oldalán: európai és amerikai tapasztalatok és perspektívák

Migrációs válság az Atlanti-óceán két oldalán: európai és amerikai tapasztalatok és perspektívák

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a veszprémi MCC soron következő előadására, ahol Dr. Mark Krikorian (a washingtoni Migrációs Tanulmányok Központjának igazgatója) és Dr. Marsai Viktor (az MCC Migrációkutató Intézet kutatási igazgatója) folytat kerekasztal-beszélgetést az Atlanti-óceán által szétválasztott, de témában, perspektívákban, megoldásokban mégis összekovácsoló migrációs válságról.

Az elmúlt években mind Európában, mind az Egyesült Államokban napirendre került a tömeges bevándorlás kérdése. Ugyanakkor az is látszik, hogy a jelenség kapcsán meglehetősen eltérőek az egyes politikai és akadémiai szereplők percepciói, így a megoldási elképzelések is: míg egyesek alapvetően pozitívan tekintenek a modernkori népvándorlásra, mások aggodalommal szemlélik azt, és felhívják a figyelmet a kockázatokra. A kerekasztal-beszélgetés során a két szakértővel körüljárjuk a jelenség gyökereit, mozgatórugóit, és bemutatjuk, miként alakul a migrációs válság az Atlanti-óceán két partján.

Az esemény ingyenes, de a részvételi szándékot névre szóló regisztrációval kell véglegesíteni! (Minden vendégnek önálló regisztráció szükséges. Megértésüket köszönjük!) További információ: veszprem@mcc.hu

A rendezvény mindenkori járványügyi szabályozások szerint (jelen esetben védettségi igazolvánnyal és maszk hazsnálatával) látogatható. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Időpont:
2022. február 10. (csütörtök) 18.00
Helyszín: 
Malomkert Sörház (8200 Veszprém, Fenyves u. 15.)