Aktív élet passzív házban - Környezeti fenntarthatóság és klímaváltozás

Aktív élet passzív házban - Környezeti fenntarthatóság és klímaváltozás

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a veszprémi MCC soron következő előadására, ahol Dr. Litkei Máté (az MCC Klímapolitikai Intézet, igazgatója), Kitta Gergely (az MCC Klímapolitikai Intézet, Intézeti koordinációs főigazgatói megbízottja) és Duzs László (agrármérnök, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (DE-MÉK) PhD hallgatója) folytat kerekasztal-beszélgetést a jövő élhető bolygójáról. Milyen szinten állunk a környezetvédelem, s az azt érintő intézkedések terén? Mennyire drasztikusan kell változtatnunk az életvitelünkön, hogy kisebb legyen a biológiai lábnyomunk? Passzív ház és önfenntartó életmód lehet a jövőnk kulcsa?

Az MCC Klímapolitikai Intézet alapítói abból a felismerésből indultak ki, hogy a klímaváltozás és az annak hatásaira való felkészülés napjaink egyik legmeghatározóbb társadalmi és gazdasági kérdése. A klímaváltozáshoz történő alkalmazkodás új stratégiát és egymástól korábban távol eső szakterületek szoros együttműködését igényli, amelyet az új szakmai műhely szeretne elősegíteni. A Klímapolitikai Intézet vizsgálatai öt fontos területre fókuszálnak: az energetikára, a természetvédelemre, a mezőgazdaságra, az élettelen környezeti elemek (víz, levegő, talaj) védelmére és az urbanisztikára. Vajon tényleg el kell mennünk az önfenntartásig, és passzív házban élnünk? Erre a kérdésre is keressük a választ!


Az esemény ingyenes, de a részvételi szándékot névre szóló regisztrációval kell véglegesíteni! (Minden vendégnek önálló regisztráció szükséges. Megértésüket köszönjük!) További információ: veszprem@mcc.hu

A rendezvény mindenkori járványügyi szabályozások szerint (jelen esetben védettségi igazolvánnyal és maszk hazsnálatával) látogatható. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Időpont:
2022. február 24. (csütörtök) 17.30
Helyszín: 
Malomkert Sörház (8200 Veszprém, Fenyves u. 15.)