MCC szombathelyi Nyílt Nap regisztráció

MCC szombathelyi Nyílt Nap regisztráció

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntünk a Mathias Corvinus Collegium szombathelyi nyílt napjának regisztrációs felületén.
A nyílt napon lehetőséged nyílik betekinteni az MCC Fiatal Tehetség Programjának, valamint Középiskolás Progamjának képzési kínálatába.
Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A regisztráció határideje: 2021. 06. 10. 16:00.
A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint - 18 éves kor fölött kizárólag védettségi igazolvánnyal - látogatható. A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: szombathely@mcc.hu

A PROGRAMRÓL:
Időpont: 2021. június 12. 10.00-14.00
Helyszín: Megyeháza (9700 Szombathely, Berzsenyi tér 1.)

Bemutatkozik a Fiatal Tehetség Program

Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban, az életükben való érvényesülésben.
A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; szemléletformáló, fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.


Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:


Ördöghajtás, avagy matematika máshogy címmel a művészet és a matematika rejtelmeibe pillanthatnak be az érdeklődő diákok egy gyakorlatias foglalkozás keretében. Mindeközben a FIT régióvezetőnk örömmel mesél neked és szüleidnek a rád váró FIT-es kalandokról, közösségről és kihívásokról.
10.00                   Ünnepélyes megnyitó
10.30 – 14.00       Ördöghajtás, avagy matematika máshogy workshop diákoknak, s közben személyes beszélgetési lehetőség a FIT régióvezetővel


Bemutatkozik a Középiskolás Program

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:
10.00 Ünnepélyes megnyitó
10.30 A repülés és az időjárás különleges kapcsolódási pontjai az oktatásban és a kutatásban - személyes gondolatok a kreativitás és innováció lehetőségéről és fontosságáról
         Előadó: Bottyány Zsolt Ph.D., vezető kutató-fejlesztő, MouldTech System
11.30 Nem csak középiskolás fokon: A komplex problémamegoldás eszközei a középiskolában
         Előadó: Ábrahám Zsolt, Case Solvers
13.00 Bevezetés a komplex problémamegoldásba
Case Solvers gyakorlati foglalkozása középiskolásoknak