Globális problémák a klímaváltozás tükrében - avagy mit tehetünk saját magunk megmentéséért?

Globális problémák a klímaváltozás tükrében - avagy mit tehetünk saját magunk megmentéséért?

Napjainkban oly sokat hallani a globális klímaváltozásról, annak okairól, következményeiről. A mindennapi sajtó közleményei mellett a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk a jelenség közvetett és közvetlen hatásait. De mégis, honnan eredeztethető mindez? Milyen tényezők játszanak ebben szerepet? Milyen hatásokkal kell számolnunk? És végül – ami talán a legfontosabb – mi magunk mit tehetünk a környezetünk megóvása érdekében? Az előadás során egy képekkel gazdagon illusztrált globális utazást fogunk tenni, amely végén mindenki környezettudatosabb, „zöldebb” szemlélettel térhet haza otthonába.

Előadóink:

Kövér László az MCC Középiskolás Program, Környezet és természet moduljának vezető oktatója. Kutatási érdeklődése a városi ökológia és a városi vadgazdálkodás; ezek mellett a környezetvédelem különböző területeiben is jártas. Munkájának köszönhetően a világ számos szegletébe eljutott ezzel széleskörű látásmódot és tapasztalatokat szerezve különböző globális környezeti és természetvédelmi problémákról. Közéleti tevékenységei közül említésre méltóak a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottsága, a Debreceni Környezetvédők Társasága (DKT), avagy Debrecen város Környezetvédelmi Munkacsoportja.

Kóta Gábor az MCC Klímapolitikai Intézetének szeinor kutatója. Az ELTE Természettudományi Karán és az Agrártudományi Egyetemen diplomázott. Ökológusként leginkább arra keresi a választ, miképp egyeztethető össze az agrárium és élelmiszertermelés, továbbá a vízgazdálkodás az élőhelyek megóvásával és a biodiverzitás fenntartásával. Ezen felül a környezettudatosság gyakorlati szempontjaival és összefüggéseivel foglalkozik. Tapasztalatai kiterjednek a gyógyszerkutatástól a halgazdálkodásig, Malajziától az Egyesült Államokig.

Moderátort: dr. Balázsy Péter megyei jegyző

A rendezvény időpontja: 2021. november 5. péntek 17 óra
A rendezvény helyszíne: MCC Szombathelyi Központ, Szombathely, Petőfi Sándor u. 6. II. emelet