Egy korszak vége – Merre tart Németország Merkel után?

Egy korszak vége – Merre tart Németország Merkel után?

Milyen eredményt hozott a németországi választás? Merre mozdulhat a magyar-német bilaterális kapcsolat? Milyen kép rajzolódott ki Magyarországról a németországi sajtóban? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ a német politika iránt érdeklődők októberben 11 magyar városban és egy külhoni helyszínen. Az előadássorozat keretében a Magyar-Német Intézetnél kutató vendégprofesszorok tartanak előadást a Mathias Corvinus Collegium vidéki képzési központjaiban. A részvétel mindenki számára nyitott, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Prof. em. Dr. Werner J. Patzelt

igazi nagyágyúnak számít a német politológia terén, teltházas előadásain közérthetően és izgalmasan beszél a német politikai rendszer kulcskérdéseiről. 1991 és 2019 között a Drezdai Műszaki Egyetem Összehasonlító Politológia Tanszékén oktatott. Oktatási és kutatási tevékenysége többek között a politikai rendszerek összehasonlító elemzésére, a parlamentarizmusra, a politikai kommunikációra, a politikai intézmények összehasonlító történeti elemzésére és a politikatudomány elméleti modelljeire terjed ki.

Felix A. Dörstelmann

a Münsteri és az Aacheni Egyetemeken szerzett politológus és közgazdász végzettséget. Hét éve él Magyarországon, jelenleg az Andrássy Gyula Budapesti Németnyelvű Egyetem kutatója és óraadója, 2021-ben az Allianz az év fiatal közgazdász tehetség programjának díjazottja. Kutatási területei a politikai gazdaságtan, valamint regionális gazdaságtan (Magyarország, Románia, Németország, Ausztria) területére terjednek ki.

2021. október 19. kedd, 17.00 óra

Helyszín: az MCC Szombathelyi Képzési Központja

9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca 6.

Az előadáshoz szinkrontolmácsolást biztosítunk.