MCC szekszárdi Nyílt Nap regisztráció

MCC szekszárdi Nyílt Nap regisztráció

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntünk a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi nyílt napjának regisztrációs felületén.
A nyílt napon lehetőséged nyílik betekinteni az MCC Fiatal Tehetség Programjának, valamint Középiskolás Progamjának képzési kínálatába.
Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A regisztráció határideje: 2021. 06. 10. 15:00.
A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint- 18 éves kor fölött kizárólag védettségi igazolvánnyal - látogatható. A programváltozás jogát fenntartjuk.
További információ: szekszard@mcc.hu

A PROGRAMRÓL:
Időpont: 2021. június 12. 10.00-14.00
Helyszín: Placc – Ifjúsági Közösségi Tér (Piac tér 1. „F” épület. Bejárat a piac felső részén, a várfal felől)

Bemutatkozik a Fiatal Tehetség Program

Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban, az életükben való érvényesülésben.
A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; szemléletformáló, fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:
9:30 - 9:55 érkezés
10:10 - 11:00 Dr. Szepesi Balázs - MCC Közgazdasági Iskola vezető
/A magyar gazdaság lehetőségei és kihívásai a koronavírus után/
11:00 - 12:30 Szőnyi László Gyula - MCC Vezető oktató
/A kutyapiszoktól Picassóig, avagy 10 tétel az Alkotásról/

Párhuzamos előadás:
11:00 - 12:30 workshop programok Techet Gábor digitális média oktatóval (általános iskola felső tagozatos diákoknak)

12:30 Büfé ebéd
13:15 Kérdések


Bemutatkozik a Középiskolás Program

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.
 


Érdeklődésem státusza
(Kérünk mindenkit, hogy külön regisztráljon – szülő kísérők, KP-s gyerekek, hogy pontosan tudjuk követni a létszámot.)
Melyik programra szeretnél regisztrálni?