MCC Quinnipiac Scholarship Program

MCC Quinnipiac Scholarship Program


Kedves Jelentkező!

Örömmel fogadjuk érdeklődésedet az MCC Quinnipiac Scholarship Program iránt. 

Hogy néz ki a Program?
A Quinnipiac University (USA, Connecticut) három résztvevőt fog kiválasztani a Hungarian-American Business Leaders Scholarshipre. A kiválasztott diákok az ösztöndíjjal kiutazhatnak az Egyesült Államokba 3 évre, hogy tanuljanak és dolgozzanak. Másfél év alatt az egyetemi campuson élve elvégzik a Quinnipiac Egyetem mesterképzését, míg mellette részmunkaidőben dolgoznak. A képzés befejeztével elhagyják a campust, és 18 hónapig teljes állásban folytatják a munkát, majd saját országukba hazatérve kamatoztatják tudásukat. 

A pályázati felhívásra történő jelentkezéshez a következő készségek szükségesek:
- erős munkamorál, becsületesség, érettség, felelősségteljesség, jó kommunikációs és szociális készségek
- személyes motiváció, függetlenség, kezdeményezőkészség
- az amerikai kultúra és üzleti gyakorlat megismerési iránti érdeklődés
- elkötelezettség Magyarországra (saját országba) történő visszatérésre, kamatoztatva az USA-ban szerzett tapasztalatokat
- Magyarországon (szülőországban) szerzett diploma
- magyar nemzetiség
- a jelölt 27 évesnél fiatalabb az Egyesült Államokba érkezéskor
- munkatapasztalat (legalább gyakornoki)
- érvényes jogosítvány
- felsőfokú angol nyelvtudás
- korábbi vagy jelenlegi MCC tagság előny

Pályázati anyagok:
- önéletrajz angolul
- Introductory Letter (1 oldalas, tartalmaznia kell a hallgató nevét, jelenlegi tanulmányi területét, más alapvető információt, elérhetőségeket. Kísérőlevélként szolgál.)
- Motivational and Intent Essay (2-3 oldalas esszé, melyben a pályázó kifejti, miért jelentkezett az ösztöndíjra, miért szeretne MBA diplomát és amerikai munkatapasztalatot szerezni, miért jönne vissza Magyarországra a program végén. Ki kell fejteni, melyik iparágakban dolgozna szívesen. Mutassa be, hogyan segíti elő az USA-ban szerzett tapasztalat a pályázó magyarországi / anyaországi céljait.)
- Study Plan (1-2 oldal) - Tartalmaznia kell, hogy a pályázó szeretne-e más MBA programot vagy mesterképzést is elvégezni, és ha igen, miért. A tervnek fel kell sorolni a Quinnipiac Egyetem azon legfontosabb MBA/mesterkurzusait is, amelyek iránt a hallgató különösen érdeklődik, valamint az esetleges specializáióit is, ha van. 
- Nyilatkozat az Adatok USA-ba történő közvetítéséről

Információ az Egyetemről:
https://www.qu.edu/

A pályázat leadási határideje: 2021. december 20. 23:59
Személyes interjúk várhatóan: 2022 január eleje


Kérlek, csak abban az esetben jelentkezz, ha az Egyesült Államokba történő beutazási feltételeket fogod tudni vállalni
(folyamatosan frissülő információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-az-egyesult-allamokba-torteno-beutazasi-es-tartozkodasi-feltetelekrol)

A jelentkezés nem MCC-s érdeklődőknek is nyitott, ez esetben kérjük, az MCC tanulmányoknál az 'Egyéb' lehetőséget bejelölni.

Kérdés esetén fordulj bizalommal Kolárovics Olíviához a kolarovics.olivia@mcc.hu elérhetőségen, vagy a Nemzetközi Igazgatóság munkatársaihoz az mcc_international@mcc.hu elérhetőségen.

Üdvözlettel:
Team MCC