MCC pécsi Nyílt Nap regisztráció

MCC pécsi Nyílt Nap regisztráció

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntünk a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi nyílt napjának regisztrációs felületén.
A nyílt napon alkalmad lesz betekinteni az MCC Fiatal Tehetség Programjának, Középiskolás Programjának és Egyetemi Programjának képzési kínálatába is.

Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe.

A regisztráció határideje: 2021. 06. 14. 14:00.

A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint – 18 éves kor felett kizárólag védettségi igazolvánnyal – látogatható.
A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: pecs@mcc.hu

A PROGRAMRÓL:
Időpont: 2021. június 19. 10.00-16.30
Helyszín: 7622 Pécs, Czinderi utca 6.

10:00-10:10 – Köszöntők (konferenciaterem)
10:10-10:30 – MCC Pécs programjainak bemutatása (konferenciaterem)
Fiatal Tehetség Program, Középiskolás Program, Egyetemi Program

Bemutatkozik a Fiatal Tehetség Program

Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést, valamint idegen nyelv tanulási lehetőséget felső tagozatos diákok számára.
Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ megismerése és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük diákjainkat a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban és egy sikeres karrier megalapozásában is.
A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, elsajátíthatják a pénzügyi tudatosság alapjait, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; ezen kívül számos szemléletformáló, fejlesztő tréningen vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.

Bemutatkozik a Középiskolás Program 

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és jelenléti interaktív és reflektív foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú, sikeres karrierút tervezéséhez is.
A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amelyek a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már fontos részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákoknak lehetősége van idegen nyelveket is tanulni, valamint téli- és nyári táborokban, tanulmányi kirándulásokban is részt venni, ahol megismerhetik a pécsi diákok más, MCC-s városok diákjait is.

Bemutatkozik az Egyetemi Program

A szorgalmas és kitartó felsőoktatási hallgatók számára az Egyetemi Program olyan képzéseket, kurzusokat kínál külföldi neves professzorok, vállalati- és kormányzati döntéshozók előadásain keresztül, melyek segítségével nemcsak az elméleti, hanem a gyakorlati tudást is elsajátíthatják. Az MCC zászlóshajójának titulált Egyetemi Program moduláris felépítésű képzési rendszerben az egyéni mentorálás és készségfejlesztés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre, melyet a bel- és külföldi kirándulások, illetve tanulmányutak élményei tesznek felejthetetlenné. Diákjaink számára ingyenes kollégiumi elhelyezést is biztosítunk, ezen kívül ingyenes formában tanulhatnak nálunk az MCC-s diákok idegen nyelveket is.
Tanulmányaik során támogatjuk diákjainkat különféle szakmai versenyeken, konferenciákon történő részvételét, valamint külföldi ösztöndíjjal jutalmazzuk a legtehetségesebbeket.

10:30-12:00 – Plenáris előadás (konferenciaterem)
Kovács Zoltán (MCC Üzleti Ismeretek Műhely): Egy sikeres üzlet kulcsa.
Mindig is érdekelt, hogy mi kell ahhoz, hogy egy termék vagy szolgáltatás berobbanjon a piacra? Vajon szerencse vagy tudatos tervezés áll-e ennek háttérben? Mi az, amitől vonzó lesz egy vállalkozás és hogyan érheted el ezt Te is? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat és gyakorlati példákon keresztül mutatunk be mindent, hogy a Te kezedben is ott legyen a sikeres üzlet kulcsa.
10:00-12:00 – Természettudományos kísérletek fiataloknak (2. sz. szemináriumi terem)
Dr. Farkas Eszter (MCC, Fiatal Tehetség Program)
Érdekel a kémia, a fizika vagy a biológia? Szeretnél kémiai eszközökkel és vegyszerekkel kísérletezni, mint egy igazi laborban? Kíváncsi vagy arra, hogyan lehet otthon is fellelhető anyagokból látványos kísérleteket csinálni? Ha ezekre a kérdésekre igen a válasz, akkor gyere el a szombati nyílt napunkra és próbáld ki, mitől lesz masszívabb a buborék, hogyan tudsz titkosírást készíteni, vagy hogy miért nő nagyra a fáraó kígyója! 
12:00-12:30 – Ebédszünet
12:30-14:00 – Kerekasztal beszélgetés (konferenciaterem)
Dr. Kiss Rajmund (MCC, Diplomáciai Műhely), dr. George Bogden (USA, Visiting Fellowship Program)
Evaluation of the first 100 days of the presidency of Joe Biden.
Az angol nyelvű kerekasztal beszélgetésen bepillantást nyerhetünk az Amerikai Egyesült Államok elnökének első 100 napjába. A Budapest Fellowship ösztöndíjas dr. George Bogden és az MCC Diplomáciai Műhely vezetője közösen veszik górcső alá, hogy milyen intézkedéseket hozott az új amerikai elnök és azoknak milyen hatása volt a különféle kontinensek és gazdasági erők életére.
A beszélgetéshez tolmácsberendezést biztosítunk.
14:00-14:30 – Kávészünet
14:30-15:30 – Plenáris előadás (konferenciaterem)
Szűcs Izabella (Mindset Pszichológia): A kreatív én felpezsdítése
Innováció, inspiráció, invenció – a siker XXI. századi hívószavai. Metszéspontjukban a felnövekvő generáció egyik kulcskompetenciája, a kreativitás. Az előadás keretében arra keressük a választ, hogy miként változik a kreatív énünk kisgyermekkortól felnőttkorig, milyen hatással van az oktatás és a környezet kreativitásunkra? Ezen túlmenően hasznos és gyakorlatias tanáccsal szolgálunk azok számára, akik fejlesztenék e képességüket.
15:30-16:30 – Workshop I. (1. sz. szemináriumi terem)
Szűcs Izabella (Mindset Pszichológia): A humor, mint szuperképesség
A humor a kreativitás és az egészséges felnőttlét egyik üzemanyaga. A workshop keretében bepillantást nyerhetsz a humor elméleti hátterébe, és olyan gyakorlatokkal, technikákkal ismerkedhetsz meg, amelyeket a mindennapi életben is sikerrel alkalmazhatsz.
15:30-16:30 – Workshop II. (2. sz. szemináriumi terem)
Helstáb Laura (Mindset Pszichológia): Kíváncsiság – avagy a kérdezés művészete
Találkoztál már két és fél-három éves kor közötti gyerekkel? Felfigyeltél a fürkésző tekintetére, érdeklődő kérdéseire? Gondolkodtál valaha azon, hogy hová tűnnek ezek a kérdések, miért „halkulunk” el idővel? A workshop-on megismerkedünk a módszer jótékony hatásaival: a megfelelő kérdések hogyan serkentik a kreativitásunkat és problémamegoldást.