MCC győri Nyílt Nap regisztráció

MCC győri Nyílt Nap regisztráció

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntünk a Mathias Corvinus Collegium (MCC) győri nyílt napjának regisztrációs felületén.

A nyílt napon lehetőséged nyílik betekinteni az MCC Fiatal Tehetség Programjának, Középiskolás Programjának, valamint Egyetemi Programjának képzési kínálatába.

Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, amelyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A regisztráció határideje: 2021. 06. 18. 14:00.

A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint – 18 éves kor fölött kizárólag védettségi igazolvánnyal – látogatható. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

További információk: gyor@mcc.hu

A PROGRAMRÓL:

Időpont: 2021. június 19. (szombat) 10:00 – 14:00

Helyszín: Győr, Hotel Konferencia (Apor Vilmos püspök tere 3.)

Nyílt napunkon az alábbi programokkal várunk:

Borsos terem

10:00 – 10:10 Megnyitó: Dr. Fekete Dávid képviselet-vezető

10:10 – 10:30 Bemutatkozik a győri MCC (FIT, KP, EP)

10:30 – 11:30 Előadás: Dr. Cséfalvay Zoltán műhelyvezető, Technológiai Jövők Műhely – Technológiai jövőképek

11:30 – 12:30 Kerekasztal beszélgetés, moderátor Dr. Ferkelt Balázs iskolavezető, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola (angol nyelven, tolmácsolással): Rodrigo Ballester műhelyvezető, Európai Tanulmányok Műhely és Jorge González-Gallarza Hernández vendégoktató – Political realignment in the EU

13:00 – 14:00 Beszélgetés: Surjányi Fanni szakmai igazgató, Vitaakadémia – A vita lényege, értelme, vitázói életút

Zichy terem

10:30 – 14:00 Ismerkedj meg a FIT-tel! – társasok, beszélgetések, FIT-es tájékoztató a diákok és szüleik részére

FIT-oktató: Vecsei Ákos – robotika

Galéria

11:30 – 12:30 Kiscsoportos vita workshop-ok

Surjányi Fanni – bevezetés a vitakultúrába, vitaszeminárium

 

A KÉPZÉSEKRŐL:

Fiatal Tehetség Program (FIT)

Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban, az életükben való érvényesülésben.

A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; szemléletformáló, fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.

 

Középiskolás Program (KP)

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is.

A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.

 

Egyetemi Program (EP)

Az Egyetemi Program az MCC képzéseinek zászlóshajója, amely a felsőoktatásban tanuló elsőéveseknek meghirdetett, egyéves juniorképzésből, a másod- és harmadéveseknek szóló, kétéves iskolarendszeri képzésből és a mesterképzésen lévőket célzó, szintén kétéves Vezetőképző Akadémia kurzusaiból áll. A Programhoz bejáró és kollégiumi bentlakó diákok egyaránt csatlakozhatnak. Az MCC Egyetemi Programja moduláris felépítésű, vagyis a három nagyobb képzés formát egymástól függetlenül, külön-külön is elvégezhetik a hallgatók.

A diákokat folyamatosan mentoráljuk, egyénileg is fejlesztjük készségeiket és képességeiket, valamint az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatszerzésre is adunk nekik lehetőséget. Diákjaink neves külföldi professzoroktól, szerzőktől, vállalati és kormányzati döntéshozóktól hallgathatnak előadásokat. Emellett támogatjuk a hallgatók megjelenését különböző versenyeken, konferenciákon, hazai és külföldi ösztöndíjjal jutalmazzuk a legtehetségesebbeket.