MCC debreceni Nyílt Nap regisztráció

MCC debreceni Nyílt Nap regisztráció

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntünk a Mathias Corvinus Collegium debreceni nyílt napjának regisztrációs felületén. A nyílt napon lehetőséged nyílik belepillantani az MCC Középiskolás Programjának képzési kínálatába, egy „KP szombat” könnyed, nyári kiadásába kóstolhatsz bele.

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.

Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A regisztráció határideje: 2021. 06. 17. 16:00.

A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint - 18 éves kor fölött kizárólag védettségi igazolvánnyal - látogatható. A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: debrecen@mcc.hu


A PROGRAMRÓL:

Időpont: 2021. június 19. 10.00-14.00

Helyszín: 4025 Debrecen Piac utca 11-15. – az Aranybika Szálló épülete

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

9.30-10.00 Regisztráció

10:00-10:30 Bemutatkozik az MCC Debreceni Képzési Központja

Köszöntő és rövid tájékoztató a Fiatal Tehetség Programról, a Középiskolás Programról és a Juniorképzésről.

10:30-11:30 Dr. Hahner Péter: Francia–magyar történelmi rangadó (előadás)

A „Francia – magyar történelmi rangadó” című előadás – a francia-magyar EB futballmérkőzésre is hangolódva – a kalandozásoktól az ’56-os forradalomig veszi sorra a két nemzet hol viharos, hol békés kapcsolatát, a rajongás és a gyűlölet végletei közt alakuló viszonyát.

Dr. HAHNER PÉTER történész, a Rubicon Intézet főigazgatója, 24 önálló kötetet jegyez. Egyik fő kutatási területe Franciaország története. A „100 történelmi tévhit, avagy amit biztosan tudsz a történelemről – és mind rosszul tudod…” című könyv és sok más népszerű ismeretterjesztő kötet szerzője.

11:30-12.30: szendvicsebéd

12:30-14:00 választható workshopok:

  1. Lanku Máté: Bevezetés a vitakultúrába – érveléstechnika és vita-tréning

A vita életünk mindennapos része. De hogyan tudjuk megkülönböztetni a vagdalkozó vitatkozást a racionális vitától? Milyen érveléstechnikai alapokkal tudjuk alátámasztani álláspontunkat? Hogyan ismerhetjük fel az érvelési hibákat? 

Amennyiben a fenti kérdések valamelyikére szívesen kapnál választ, várunk sok szeretettel a debreceni nyílt nap Bevezetés a vitakultúrába című szombat délutáni programján. 

 

LANKU MÁTÉ a Mathias Corvinus Collegium Vitaakadémia Programjának szakmai munkatársa és alumnusa. Az MCC számos programjában tart projektnapokat és különböző alkalmakon – köztük KP szombatokon és a középiskolás nyári táborban  – vezet és értékel vitákat.

 

  1. Szőnyi László Gyula: A kutyapiszoktól Picassóig – mozgókép-művészeti workshop

A foglalkozás során megnézzük valóság és fikció, alkotás és művészet kapcsolatát. Tudatosítjuk, hogy a teremtés az emberi lét egyik legfontosabb, már-már isteni tevékenysége, miközben erősödhet bennünk, hogy ez nem csak emberi lehetőségünk, hanem feladatunk is. Már csak a mérce szükséges hozzá, és akkor miért ne vágjunk bele, rajta!

 

SZŐNYI LÁSZLÓ GYULA: A budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium pedagógusa, tanár-továbbképzések és a Károli Gáspár Református Egyetem és az MCC oktatója. Nagypál Szabolccsal 2019 nyarán kezdtek filmekről szóló rádióműsort és podcastet „Tekercs és Tekintet” címmel, mely időközben több tízezres hallgatottságú csatornává nőtt. 

 

  1. Bognár István: Egyetemi Program Juniorképzés – tájékoztató és felvételi felkészítés

2021. őszétől Debrecenben is elérhető lesz első évfolyamos egyetemisták számára a Mathias Corvinus Collegium Juniorképzése, mely az egyetemi tanulmányok mellett teljeskörű és ingyenes tehetséggondozó-programot jelent. Biztosítunk számodra intenzív nyelvi képzést, a tudományos és szakmai tevékenységeket megalapozó elméleti és gyakorlati kurzusokat, egyéni mentorálást, ösztöndíj-lehetőségeket, és kollégiumi elhelyezést, de legfőképpen egy összetartó és baráti közösséget.

A Juniorképzés iránt érdeklődő, idén érettségiző illetve felvételiző diákok számára az MCC Debreceni Képzési Központ vezetője, Bognár István tart részletes tájékoztatót és ad tanácsokat a felvételi pályázat elkészítéséhez, valamint a felvételi beszélgetésre való felkészüléshez.