Én mint a saját mesém hőse – Szülők Akadémiája

Én mint a saját mesém hőse – Szülők Akadémiája

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium november 30-án 17:00 órakor megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg @mcc.hu


A PROGRAMRÓL:
Én mint a saját mesém hőse

Mit tanulhatunk a mesehősöktől? Milyen erőforrásokat, hamuban sült pogácsákat lelhetünk fel a mesékben? Hogyan tudjuk ezeket hasznosítani az életünk során, hogyan segítenek az elképzeléseink valóra váltásában? Van elég bátorságunk ahhoz, hogy kilépjünk a komfortzónánkból? Mennyire tudjuk átkeretezni a negatív élményeinket és integrálni a saját életmesénkbe? A mesék rámutatnak, hogy az akadályok, problémák, amelyekkel találkozunk szakmai és magánéleti szempontból is mély tanulságokat hordozhatnak magukban. Segítenek abban, hogy könnyedén éljük meg életünk változásait, kreatívan alkalmazkodjunk a váratlan helyzetekhez. Ne feledjük el, hogy saját mesénk hőseivé válhatunk!
A mesében minden MI vagyunk: nemcsak a legkisebb királyfival, szegélylegénnyel azonosulhatunk. Az elindulás jelenti a saját komfortzónánkból való kimozdulást, a hamuban sült pogácsa az erőforrásainkat, a sárkányok nagyon gyakran belső sárkányok, a saját félelmeink, szorongásaink, kishitűségünk, amit meg kell szelídítenünk, a segítőtársak szimbolizálják a társas kapcsolati hálónkat, a párválasztás, a királylány megtalálása a saját jobbik énrészünk megtalálását, a mesében az elérendő cél pedig az önmegvalósításunk. Járjuk végig együtt a mesehős útját és nézzük meg, mi az, amit megtanulhatunk a mesehősöktől!
 

Előadó: Dr. Kádár Annamária pszichológus, tréner, egyetemi oktató


Marosvásárhelyen született. Tanítóképzőben érettségizett, majd 1999-ben a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán szerezte pszichológusi oklevelét. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Kognitív Fejlődés programon végezte doktori tanulmányait, amivel párhuzamosan a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte meg munka- és szervezetpszichológusi szakképesítését. Családterápia, valamint relaxáció és szimbólumterápia irányzatokban képezte magát tovább. Dolgozott iskolapszichológusként, valamint egyetemi adjunktusként a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Jelenleg a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségén tanít, az Óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakon. Az MCC Fiatal Tehetség Programjának védnöke.

Időpont: 2022. november 30. szerda 17:00
Helyszín: Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.