Változz! Változtass! Vezess!

Változz! Változtass! Vezess!

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium április 21-én megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg @mcc.hu


A PROGRAMRÓL:

Változz! Változtass! Vezess!

Az előadás alapja a Vállalati Gerillák című könyv, és annak is elsősorban az egyéni csúcsteljesítmény fenntartására, illetve az innovatív döntéshozatalra vonatkozó részei.

Az előadás második felében pedig megismerhetjük az MCC Vezetőképző Akadémia fejlesztési módszereit, amelyek a mai komplex környezetre készíti fel a hallgatókat.

Mindkét téma közös összetevője, hogy a mai kiszámíthatatlan világban az emberek elbizonytalanodtak és a hagyományostól eltérő megoldásokat keresik. A szervezetek többsége sem képes lépést tartani a gyorsan változó környezettel. A jövőben a túlélés formulája eléggé egyértelmű: valaki vagy adaptálódik, vagy végérvényesen lemarad.

Éppen ezért olyan kérdéseket boncolgatunk, hogy mik a legfontosabb és „legemberibb” vezetői készségek a jövőben? Hogyan lehet tartósan fenntartani vezetőként a produktivitást az egyre kiszámíthatatlanabb környezetben? Hogyan kell kiválasztani és fejleszteni a jövő vezetőit?


Előadó:
Porkoláb Imre az MCC Vezetőfejlesztő Innovációs Kutatóintézet igazgatója

A hazai katonai felsőfokú tanulmányait követően a Sandhurst-i Királyi Katonai Akadémián végzett, ezt követően több hazai katonai és civil egyetemen szerzett másoddiplomákat, és PhD fokozatot. Katonai karrierjét 1993-ban kezdte, hadszíntéri szolgálaton vett részt az Iraki Szabadság-hadműveletben, valamint Afganisztánban, és karrierje nagy részét a Magyar Honvédség különleges műveleti képességének megalkotásával és fejlesztésével töltötte. 2011 júliusától az USA-ban, a NATO Stratégiai Transzformációs Parancsnokságon teljesített szolgálatot, a NATO Szövetséges Transzformációs Parancsnokság parancsnokának (SACT) képviselőjeként a Pentagonban dolgozott, ahol az amerikai egyesített vezérkarral, a Védelmi Minisztériummal, illetve a Washingtonba települt kiemelt kutatóintézetekkel tartotta a kapcsolatot. Amerikai tartózkodása alatt elvégezte a Harvard Egyetem felsővezetői tanfolyamát, illetve a Stanford Egyetem szervezeti innováció szakát. 2018 óta a Magyar Honvédség védelmi innováció terén végzett átalakító munkáját vezette a nemzeti fegyverzeti igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyetteseként. A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán a gerillaharc és a terrorellenes hadviselés szakértője, az ehhez kapcsolódó vezetéselméletet – a hagyományostól eltérő küldetés alapú vezetést –, a V.U.C.A. környezetben sikeres változásmenedzsmentet, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszereit és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja, rendszeresen publikál, és előadásokat is tart a témában. Első könyve Szolgálj, hogy vezethess! címmel 2016-ban jelent meg, második könyve, A stratégia művészete pedig 2019 májusában látott napvilágot. 2020 októberétől csatlakozott az MCC csapatához, a Vezetőképző Akadémia igazgatójaként.


Időpont: 2022. április 21. csütörtök 17:00
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.