Új feladatok, új megoldások – Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter

Új feladatok, új megoldások – Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter

Májusban hivatalba lépett az új kormány Magyarországon, amelynek frissen kinevezett miniszterei a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti, illetve regionális központjaiban ismertetik céljaikat, beszélnek területükkel kapcsolatos feladataikról, jövőképükről. Az MCC az egész országra, valamint a határon túlra is kiterjedő tehetséggondozó hálózattal rendelkezik, így a programsorozat kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatal tehetségek minél szélesebb körben megismerhessék a frissen kinevezett állami vezetők kormányzással kapcsolatos terveit.Májusban hivatalba lépett az új kormány Magyarországon, amelynek frissen kinevezett miniszterei a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti, illetve regionális központjaiban ismertetik céljaikat, beszélnek területükkel kapcsolatos feladataikról, jövőképükről. Az MCC az egész országra, valamint a határon túlra is kiterjedő tehetséggondozó hálózattal rendelkezik, így a programsorozat kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatal tehetségek minél szélesebb körben megismerhessék a frissen kinevezett állami vezetők kormányzással kapcsolatos terveit.

A Mathias Corvinus Collegium felkérte az új kormány minisztereit, hogy egy egyhónapos programsorozat keretében beszéljenek céljaikról, terveikről. Az eseménysorozat jövő héten indul, az első három előadó Csák János, Varga Judit és Nagy Márton miniszterek lesznek.

Nagy Márton Budapesten beszél a tárcájához tartozó feladatokról. A szolnoki születésű gazdaságfejlesztési miniszter okleveles közgazdász, felsőfokú tanulmányait a Budapesti Közgazdasági Egyetemen végezte. 1999-ben az Államadósság Kezelő Központban kezdte karrierjét; egy évre rá már az ING vezető elemzője volt, onnan pedig a Magyar Nemzeti Bankhoz került, mint közgazdasági elemző. Két évtizedet töltött a jegybanknál, 2020-as távozását megelőzően Matolcsy György elnök mellett dolgozott, mint az MNB monetáris politikáért, pénzügyi hitelösztönzéséért felelős alelnöke.

Moderátor: Sebestyén Géza, az Gazdaságpolitikai Műhely vezetője

Nagy Márton és Sebestyén Géza beszélgetésük után a közönség és az MCC-s diákok kérdéseire fognak válaszolni.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Dátum: 2022. június 30. (csütörtök) - 17:00
Helyszín: Scruton MCC - 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.