Mit gondolunk a németekről? És ők rólunk? - országképek, tévhitek és mítoszok

Mit gondolunk a németekről? És ők rólunk? - országképek, tévhitek és mítoszok

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium március 25-én megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg @mcc.hu


A PROGRAMRÓL:

Német-magyar mítoszdöntögető


Magyarország valóban csak összeszerelő országa a német gazdaságnak? Hogyan tekint a német közvélemény a magyarokra? Vajon kifújt már a Balaton-nosztalgia és a Páneurópai Piknik közös emlékezete? Valóban kritikusan ír Magyarországról a német sajtó? Miben mások a németek és a magyarok a hétköznapokban és mit tanulhatunk egymástól? Mi a szerepe az MCC Magyar-Német Intézetének a kétoldalú kapcsolatokban?


Előadó:
Bauer Bence jogász, a Magyar-Német Intézet igazgatója

Dr. Bauer Bence LL.M. Budapesten szültetett 1979-ben, de több mint 20 évet élt Németországban, ahol jogi egyetemet végzett, s jogi szakvizsgát tett le. Idehaza az Andrássy Egyetemen szerzett posztgraduális képesítést az összehasonlító állam- és jogtudományok területén. 10 évig dolgozott a Konrad-Adenauer-Stiftung kötelékeiben, ahol a magyarországi képviselet projektkoordinátoraként és képviseletvezető-helyetteseként többek között az itthoni képzési programokért, a gyakornok- és ösztöndíjrendszerért, a partnerkapcsolatokért, valamint a politikai beszámolókért és anyagokért felelt. Előtte Brüsszelben első közép-európaiként vezette az Európai Néppárt hallgatói szervezetét (European Democrat Students), a kontinens legnagyobb politikai egyetemista szervezetét, s e kapacitásában tagja volt az EPP politikai közgyűlésének is.


Időpont: 2022. március 25. péntek 17:00
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.