Ilyenek voltunk - vállalkozói es egyéni életpályák a rendszerváltás óta

Ilyenek voltunk - vállalkozói es egyéni életpályák a rendszerváltás óta

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium május 9-én megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe!

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg@mcc.hu

A Programról:
Ilyenek voltunk - vállalkozói es egyéni életpályák a rendszerváltás óta

Az előadás és a hozzá kapcsolódó beszélgetés arra fókuszál, hogyan alakult az életünk a rendszerváltás óta eltelt időszakban: hogyan alakult a vállalkozások sorsa, hogyan boldogultak a felnőtt életüket akkor kezdő emberek. A vállalkozói sikerek hátterét kutató - részben Zalaegerszegen végzett - kutatás eredményei mellett a magyar mindennapok 1990 utáni átalakulását vizsgáló folymatban lévő kutatás első eredményeit és terveit mutatja be az előadó.

Előadók:
Szepesi Balázs, az MCC Közgazdasági Iskolájának és Vállalkozáskutatási Műhelyének vezetője

Közgazdász, szociológus, a politikatudomány doktora (PhD). A Mathias Corvinus Collegium Közgazdasági Iskolájának és Vállalkozáskutatási Műhelyének vezetője. Karrierje során elemzőként, kormánytisztviselőként és tanárként dolgozott. Elemző pályája során gazdaságpolitikai és közpolitikai elemzéseket készített - többek között a vállalkozásokról, versenyképességről, fejlesztéspolitikáról, regionális politikáról, közpolitikai módszertani kérdésekről. Számos, a versenyképességgel, a hazai vállalkozások működésével foglalkozó tudományos közlemény szerzője. A Rajk Szakkollégium állandó tanára, a Széchenyi István Szakkollégium patrónus tanára, többször tanított a Debreceni Közgazdász Szakkollégiumban. Alapítója és főszerkesztője az Összkép Magazinnak. Tanulmányait a szekszárdi Garay János Gimnáziumban, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Central European University-n végezte. A Rajk Szakkollégium tagja volt.


Időpont: 2022. május 9. hétfő 17:00
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.