FIT nyílt nap - Miskolc

FIT nyílt nap - Miskolc

Bemutatkozik a Fiatal Tehetség Program

Komplex képzési rendszerünk keretében ötödik osztályos kortól kínálunk élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést felső tagozatos diákoknak. Célunk, hogy diákjainkkal megismertessük napjaink legfontosabb életterületeit, ezáltal bővítsük érdeklődésüket a világ és egyéni tudásuk fejlesztése iránt. Programunk révén segítjük őket a továbbtanulásra való felkészülésben, pályaválasztásban, az életükben való érvényesülésben.
A részvétel az eseményen ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

A FIT-nek köszönhetően a diákok megtanulnak például újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával vagy a jövőkutatás rejtelmeivel; szemléletformáló, fejlesztő tréningeken vehetnek részt. A képzés minden második szombaton személyes jelenlétet igénylő foglalkozásokra épül, emellett az otthoni tanulást lehetővé tevő online oktatási anyagokkal egészül ki.

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

  • Konyári György képviselet-vezető: Az MCC és a miskolci képzési központ bemutatása
  • Dr. Madzinné Ortó Ildikó régióvezető: A FIT Programról bővebben
  • Interaktív természettudományos kísérletek foglalkozás Fülöp Zsolt oktatóval
A Fiatal Tehetség Program szervezésében megvalósuló FIT-Labor célja, hogy a Program iránt érdeklődő negyedikes kisdiákoknak lehetőséget biztosítsunk a FIT-es légkör megismerésére egy élményközpontú foglalkozás keretében. A foglalkozás során a gyerekek játékos módon tanulhatnak, egyszerűbb, látványos kémiai kísérleteket végeznek, valamint betekintést nyerhetnek a kémia, fizika és biológia világába.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Dátum: 2022. május 27. (péntek)
  • 1. turnus: 14.00-15:30
  • 2. turnus: 16:00-17:30
A 2. turnusnál a jelentkezések elérték a maximális számot. Már csak az 1. turnusra lehet jelentkezni.

Helyszín: MCC, miskolci képzési központ - 3530 Miskolc, Szemere Bertalan. u. 4.

(bejárat a Csizmadia köz 1-3. felől)