1956: Ki(k)nek a forradalma

1956: Ki(k)nek a forradalma

Milyen okok vezettek ahhoz, hogy 1956. október 23-án Magyarországon robbant ki felkelés a szovjet típusú rendszerrel szemben, és nem a keleti blokk valamelyik másik országában? Volt-e reális esély arra, hogy győzelemre jusson a forradalomból kibontakozó szabadságharc? S valóban nem nevezhetők koncepciós pereknek a szabadságküzdelem vérbe fojtása utáni megtorlás eljárásai, miként azt egyes történetírói megközelítések állítják?

Többek között ezekre a kérdésekre is keresi a válaszokat a Mathias Corvinus Collegium Társadalom- és Történelemtudományi Iskolája által szervezett „A magyar történelem vitás kérdései” címet viselő beszélgetéssorozat idei utolsó állomása, melynek témája az 1956-os forradalom és szabadságharc lesz.

A kérdéskör ismert és elismert szakértőit, Földváryné Kiss Rékát, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökét, valamint Eörsi Lászlót, az 1956-os Intézet Alapítvány munkatársát Pócza Kálmán, illetve Gali Máté, a Mathias Corvinus Collegium Társadalom- és Történelemtudományi Iskolájának oktatói kérdezik.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Dátum: 2022. november 29. (kedd) – 18:00
Helyszín: MCC, Hunyadi Mátyás terem – 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.