Pedagógusok a komfortzónán túl – sajátélményű tapasztalati tanulás és élménypedagógia az iskolában

Pedagógusok a komfortzónán túl – sajátélményű tapasztalati tanulás és élménypedagógia az iskolában


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az MCC szegedi képzési központjában a Pedagóguskonferencia elnevezésű programsorozatunk soron következő alkalmára. Vendégünk ezúttal a valószínűleg sokak által ismert Bányai Sándor, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense, a Kalandok és Álmok Szakmai Műhely élménypedagógiai trénere.

Tényleg be lehet vinni az élménypedagógiát hétköznapi, olcsón beszerezhető, fantáziadús és szellemes eszközökkel az iskolai gyakorlatba? Hogyan használhatóak a különböző lehetőségek a jégtörő játékoktól a névtanulásig, a páros kommunikációs szituációktól, a bizalomjátékokig és a kreatív problémamegoldásig a tanítás során? E témakörök és kérdések mentén vonja majd be közönségét Pedagóguskonferenciánk alkalmával Bányai Sándor.

 

  • 15:00 gyülekező, regisztráció
  • 15:30-17:00: „Saját-élmény, komfortzóna, kihíváskeresés” címmel interaktív élménypedagógiai csoportfoglalkozás
  • 17:00-17:30 Kávészünet, közben kötetlen beszélgetés
  • 17:30-19:00 „Tapasztalati tanulás és szociális kompetenciafejlesztés” címmel szakmai előadás és az élménypedagógiai foglalkozás feldolgozása
  • 19:00 – szendvicsvacsora, beszélgetés

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a regisztráció csak abban az esetben érvényes, ha arról email-es visszaigazolás érkezik!
További információ: szeged@mcc.hu

Időpont:
2023. 10. 13. (péntek) 15.00

Helyszín: 
MCC szegedi képzési központ
(6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 85.)