Cybergyerekek az iskolapadban - hogyan értsünk szót a digitális generációval?

Cybergyerekek az iskolapadban - hogyan értsünk szót a digitális generációval?

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az MCC szegedi képzési központjában a Pedagóguskonferencia elnevezésű programsorozatunk soron következő alkalmára. Vendégünk ezúttal Fegyverneki Gergő, magyar – média szakos tanár, módszertani tréner, digitálispedagógia-szakértő.

Kertész? Állatidomár? Lámpás? Az idők során sok mindenhez hasonlították a pedagógusokat. Ezek nem vesztettek jelentőségükből, viszont a digitalizáció új szerepkörök betöltésére is hív minket. A 21. századi tanár olyan, mint a fénylő ledoszlop a sötét éjszakában, aki képes segíteni diákjainak, hogy eligazodjonak a digitális világban, ami hasznukra válhat.
De vajon mi az a BeReal, és miért szelfiznek állandóan a mai gyerekek? Hogyan lehetne témazáró előtt motiválni az ingerfaló Z- és Alfa-generációt, amikor a TikTok jobban érdekli őket, mint az időmértékes verselés vagy a kovalens kötés? Hol van az online-offline egyensúly? Hogyan lehet kiszállni az internetes zaklatásból? Hogyan értelmeződnek át pedagógusszerepeink az a digitális világban? Mit vigyünk be órára, hogy felkeltsük az osztály érdeklődését?

Az előadás legfőbb célja körüljárni a világháló előnyeit és hátrányait – megérteni a digitális generációt, hogy mit tanulhatunk tőlük és miképp taníthatjuk őket.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a regisztráció csak abban az esetben érvényes, ha arról email-es visszaigazolás érkezik!
További információ: szeged@mcc.hu

Időpont:
2023. 04. 14. (péntek) 17.00
Helyszín: 
MCC szegedi képzési központ
(6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 85.)