Könyvbemutató - Pap Milán: A párttal, a néppel… - MCC Zalaegerszeg

Könyvbemutató - Pap Milán: A párttal, a néppel… - MCC Zalaegerszeg

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a Mathias Corvinus Collegium Zalaegerszegi Képzési Központja és az MCC Press október 20-án megrendezésre kerülő könyvbemutatójának regisztrációs felületén.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe!


A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint látogatható. 18 éven felüliek kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával vehetnek részt a rendezvényen.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg @mcc.hu

A PROGRAMRÓL:

Könyvbemutató – Pap Milán: A párttal, a néppel… - Eszmék és politikai mozgósítás a Kádár-korszakban

Miért "kellett" részt venni a május elsejei felvonulásokon? Miért volt mindenki úttörő, amikor a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe (KISZ) és a Magyar Szocialista Munkáspártba (MSZMP) nem volt kötelező belépni? Miről döntött a termelőszövetkezet tagsága, és miért nem szólhattak bele a munkások az ipari termelés menetébe? Hogyan válhattak a Magyar Népköztársaság állampolgárai szocialista hazafiakká, és meddig kellett várni a szocialista nemzet kialakulására? A kötet és a beszélgetés ezeket a kérdéseket (is) taglalja, arra keresve a választ, hogy a Kádár-korszakban hogyan és miféle ideológiai célokkal, milyen történelmi perspektívában teremtették meg a politikai részvétel kereteit. Arról is szó esik majd, miért volt egyáltalán szüksége a diktatúrának arra, hogy a társadalom minél több tagját bevonja (és ne pusztán kooptálja) politikai rendszerének működésébe.
A beszélgetést Botos Máté moderálja, az MCC Press kiadóvezetője.


Előadó:

Pap Milán

Pap Milán (1983) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutatóintézetének tudományos munkatársa. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem megbízott oktatója. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen politikatudományból doktorált. Kutatási területe az államszocializmus ideológia- és politikatörténete, a szocializmus 20. századi története, a nacionalizmus és a modern politikai eszmék összefüggései. 2020-ban a Mathias Corvinus Collegium posztdoktori ösztöndíjasa. 


Időpont: 2021. október 20. szerda 17:00

Helyszín: Balatoni Múzeum – Látványtár, Keszthely, Múzeum u. 2.