Táltos lovon téren és időn át – Hagyomány és modernitás

Táltos lovon téren és időn át – Hagyomány és modernitás

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Szombathelyi Képzési Központ előadásának regisztrációs felületén.


Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.
Programunk létszámkorláttal valósul meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe.

A PROGRAMRÓL:
A rendezvény időpontja: 2022. január 26. szerda 17 óra
A rendezvény helyszíne: MCC Szombathelyi Központ, 9700 Szombathely, Petőfi Sándor u. 6. II. emelet

Mennyire nehéz átültetni a hagyományokat a jelenkorba?  – erről is szó lesz a szombathelyi MCC rendezvényén, amelyen Kassai Lajos világbajnok lovasíjásszal életéről, hivatásáról Szöőr Ádám, az MCC kommunikációs igazgató-helyettese beszélget.

Kassai Lajos az 1980-as évek közepétől kezdett hivatásszerűen íjkészítéssel foglalkozni, amikoris modern anyagok felhasználásával rekonstruálta a honfoglalás kori magyar íjat. 1994-ben szervezte meg az első lovasíjász versenyt, amivel megteremtette a modern kori lovasíjászatot. Jelenleg tizenhat országban működnek az Original Kassai System alapján kiépült lovasíjász szervezetek. Magyarországon 2008-ban rendezték az első Lovasíjász Világbajnokságot és Nemzetközi bírok Világtalálkozóját a Kaposmérő melletti Kassai-völgyben.
Kassai Lajos minden versenyt megnyert, amelyen elindult 1994 és 2019 között, köztük számos világkupa fordulót, nemzetközi lovasíjász versenyt, és a 2014-es Nyílt Lovasíjász Világbajnokságot is.

A lovasíjászat létrehozásáért és a világban való terjesztéséért 2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét vehette át, majd 2016-ban megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztje (polgári tagozata) kitüntetést is, az ősmagyar hagyományok felelevenítését és átörökítését a hazai lovasíjász sport megteremtésével és népszerűsítésével szolgáló, értékteremtő munkája elismeréseként.