Indulás után újratervezés? – A roma társadalom helyzet- és jövőképe Magyarországon

Indulás után újratervezés? – A roma társadalom helyzet- és jövőképe Magyarországon

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Szombathelyi Képzési Központ rendezvényének regisztrációs felületén.

A PROGRAMRÓL:
A rendezvény időpontja: 2022. november 9. szerda, 17 óra
A rendezvény helyszíne: MCC szombathelyi képzési központ (9700 Szombathely, Petőfi Sándor u. 6. II. emelet.)
Előadók:
Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos
Székely János szombathelyi megyéspüspök, aki a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigánypasztorációs Bizottságának vezetője
Székely Levente, az MCC Szociológia Műhely műhelyvezetője
Antal István, az MCC Roma Tehetség Program vezetője

A döntéshozók, a szakértők válságot prognosztizálnak a következő időszakra és a média is a közeljövő kríziseitől hangos, de még a mindennapi beszélgetéseinkben is egyre gyakrabban ez a központi téma: mi lesz velünk, ha a megélhetési költségek még jobban elszabadulnak. Akik az elmúlt évek kedvező gazdasági környezetét ki tudták használni felhalmozásra legfeljebb azon aggódhatnak, hogy mind elvész, amit sikerült félretenni. Akik kevésbé voltak szerencsések, de a megélhetésük biztosított építhetnek a fogyasztás visszaszorítására, lemondhatnak egy-egy nagyobb kiadással járó vágyukról vagy elhalaszthatják azt nyugalmasabb időkre. Mi a helyzet azonban a sérülékeny társadalmi csoportokkal, akiknek épp arra voltak elegendőek az elmúlt évek, hogy megkapaszkodjanak, hogy a kitörés reménye gyökeret verjen a jövőképükben? Mit tehetnek ők, illetve mit tehetünk mi értük?


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.
Programunk létszámkorláttal valósul meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe.
Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang-, és videofelvételek készülhetnek, melyek közzétételre kerülhetnek online felületeinken. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.