Háború és béke a szakértők szemével

Háború és béke a szakértők szemével

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Szombathelyi Képzési Központ rendezvényének regisztrációs felületén.

A PROGRAMRÓL:
A rendezvény időpontja: 2023. december13. szerda, 17 óra
A rendezvény helyszíne: MCC szombathelyi képzési központ (9700 Szombathely, Petőfi Sándor u. 6. II. emelet.)

Előadó:
Vigóczki Máté, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatója
Dr. Kaiser Ferenc, az NKE docense

Néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlennek és távolinak tűnt bármiféle háborús tevékenység a nyugati világ számára. Mára azonban ez a tézis megdőlt, hiszen immáron majd két éve háború van Ukrajnában, Izrael hadban áll, illetve Hegyi-Karabah-ban is eldördültek a fegyverek. Ezen aktív háborús cselekményeket leszámítva is megannyi feszültség van a világon, elég hacsak az USA-Kína közti versengésre és az ebből fakadó gazdasági és külpolitikai fellépésekre gondolunk, vagy ha Irán tevékenységét vesszük górcső alá. Ebből fakadóan az emberek számára az egyik legfontosabb kérdéssé a biztonság vált. Jelen előadás segít abban, hogy megértsük, mi zajlik a világban, és irányt mutathat azzal kapcsolatosan is, hogy milyen szcenáriókra érdemes felkészülni annak érdekében, hogy a jelenleg hektikusnak tűnő külpolitika kiszámíthatóbbá és ezáltal emészthetőbbé és biztonságosabbá váljon a laikusok számára is.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.
Programunk létszámkorláttal valósul meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe.
Felhívjuk figyelmét, hogy rendezvényeinken kép-, hang-, és videofelvételek készülhetnek, melyek közzétételre kerülhetnek online felületeinken. Az eseményen való részvétellel Ön egyben nyilatkozik a beleegyezéséről.