Magyarország és a világűr – Szerepünk a világ űrtevékenységében

Magyarország és a világűr – Szerepünk a világ űrtevékenységében

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központ előadásának regisztrációs felületén.

A regisztráció határideje: 2022. 05.
26. (csütörtök) 17:00 óra

A PROGRAMRÓL:

Időpont:
2022. május 27. (péntek) 17:00 óra
Helyszín: MCC pécsi képzési központ (7622 Pécs, Czinderi u. 6.)

"Ha ma lekapcsolnánk a világűrben működő berendezéseket, a világgazdaság és társadalmaink összeomlanának. A kommunikáció, a navigáció, a meteorológia, a földmegfigyelés elképzelhetetlen űrtevékenység nélkül." - áll a Magyarország és a világűr című könyv borítóján. De milyen szerep jut a globális űrkutatási projektben Magyarországnak? Hogyan tudja egy 10 milliós ország befolyásolni, segíteni az űrkutatási projekteket?A Magyarország és a világűr című könyv bemutató rendezvényén dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos (Külgazdasági-és Külügyminisztérium) és dr. Nagyváradi László a Pécsi Tudományegyetem egyetemi docense, a Pécsi Planetárium előadója beszélgetnek hazánk nemzetközi űrkutatásban betöltött szerepéről és jelentőségéről.

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: pecs@mcc.hu