MCC Középiskolás Program - szegedi nyílt nap regisztráció

MCC Középiskolás Program - szegedi nyílt nap regisztráció

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntünk a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Program szegedi nyílt napjának regisztrációs felületén!
A nyílt napon lehetőséged nyílik betekinteni az MCC Középiskolás Programjának képzési kínálatába.
Felhívjuk figyelmed, hogy nyílt napunkon a részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk. Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe. A regisztráció határideje: 2021. 06. 11. 09:00.
A rendezvény a mindenkori járványügyi szabályozások szerint- 18 éves kor fölött kizárólag védettségi igazolvánnyal - látogatható. A 18 éven aluli érdeklődők maszkban vehetnek részt a rendezvényen.
A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: szeged@mcc.hu

A PROGRAMRÓL:
Időpont: 2021. június 12. 10.00-14.45
Helyszín: Tisza Hotel, Szeged, Széchenyi tér 3.


Bemutatkozik a Középiskolás Program

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson, választható szombati foglalkozásokon, valamint - opcionálisan - heti klub alkalmakon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A Program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a diákok számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol az MCC közösségéhez csatlakozhatnak a diákok.

Nyílt napunkon az alábbi programmal várunk:

10:00-10:30 Köszöntő, bemutatkozik a Középiskolás Program, valamint az Egyetemi Program Junior képzése
10:30-11:45 Dr. Kövér László: Globális problémák a globális klímaváltozás tükrében  avagy mit tehetünk saját magunk megmentéséért? (előadás)
11:45-12:45 Állófogadás, közben "kérdések és válaszok az MCC Középiskolai Programjáról"
12:45-14:45 Siklósi Viktória: A prezentációkészítés aranyszabályai (workshop)
12:45-14:45 Szemere Alexandra: "Azért, mert azt mondtam" - hogyan vitázzunk észérvekkel? (workshop)