Merre tovább, felvidéki magyar fiatalok? Gubík László és Ravasz Ábel vitaestje

Merre tovább, felvidéki magyar fiatalok? Gubík László és Ravasz Ábel vitaestje

Merre tovább, felvidéki magyar fiatalok? Egy kérdés, amelyet politikusok, társadalomtudósok, közösségükért aggódó magyar emberek gyakran feltesznek maguknak szerte a Felvidéken! Az elvesztett XX. század után egyre fogyatkozó helyi magyarság képtelen megnyerni a XXI. századot, ha nem tudja megújítani önmagát. Az asszimiláció, a vegyesházasságok, a kivándorlás és agyelszívás csupa olyan tényező, amellyel egy mai felvidéki magyar fiatalnak szembe kell néznie. 

Kezelhetőek még ezek a jelenségek, vagy a csatát már régen elvesztettük? Érdekli egyáltalán a magyar fiatalokat a fenti problémahalmaz? Lehet-e, kell-e kezdeni valamit a fiatalságra jellemző közéleti apátiával? Egyáltalán, milyenek a mai felvidéki magyar fiatalok? Az MCC Felvidék vitaestjén ezekre a kérdésekre keressük a választ! 

A felvidéki MCC számára stratégiai jelentőségű a magyar fiatalság problémáinak megértése, megvitatása. Örömünkre szolgál, hogy az MCC Ifjúságkutató Intézetével közösen, Ravasz Ábelt, a Bél Mátyás Intézet elnökét és Gubík Lászlót, az Esterházy Akadémia igazgatóját köszönthetjük dunaszerdahelyi központunkban. 

HOL? Dunaszerdahely 929 01, Malom utca 4629/2A

MIKOR?  kedd, november 28-a,17:30

A rendezvény díjtalan. Kérjük, a regisztrációs ív kitöltésével segítse szervezői munkánkat! Köszönjük!