Szülők Akadémiája

Szülők Akadémiája

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a békéscsabai Mathias Corvinus Collegium március 28-án 17.00 órakor megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.
Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött. 
Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe! 
A programváltozás jogát fentartjuk.

További információ:mittag.monika@mcc.hu

A PROGRAMRÓL:


Miért nézek órák óta a youtube által ajánlott videókat? Miért pont azok a hirdetések jelennek meg a hírfolyamomban? Miért nem tudja a gyerek lerakni a kütyüket? Milyen hatással van a túl sok képernyőidő az agyfejlődésére? Mi az a dark pattern, a befolyásoló mechanizmus, az algoritmusok, vagy éppen a kommentelő botok? Mit tehetek szülőként gyermekeim biztonságáért az online közegben? Miről beszélgessek vele, hogyan szélesítsem ismereteimet az online világban zajló dolgokról? Ki véd meg a digitális térben? Hogyan védhetem meg saját magam? Mi lesz ha jön a Metaverzum, mi az a virtuális- és kiterjesztett valóság?

Ezek a leggyakoribb kérdések amelyek fiatal felnőttként, szülőként, pedagógusként felteszünk szinte nap mint nap. Aggódunk a digitális világ térnyerése miatt, hogy beszippantja gyerekeinket, nálunk is függőséget okoz, elvesztjük a valósággal, a való élettel kapcsolatunkat. 

Digitális Önvédelem nyílt előadásunkon megmutatjuk melyek azok az alapvető gazdasági és technológiai mechanizmusok amelyek a kedvenc közösségi média platformjaink mögött meghúzódnak, hogyan működnek, miként lehetünk tudatosabb felhasználók mi magunk. Miként tudjuk családunkat is megvédeni a káros hatásaitól, milyen irányba induljunk ismeretszélesítés terén. Kitérünk továbbá arra miként okoznak a képernyők függőséget, miért tudjuk szülőként is nehezen lerakni az okos kütyüinket és milyen károkat tud okozni a túlzott eszközhasználat egy gyermek fejlődésben lévő agyában.
 

Dátum: 2023. március 28. (kedd) – 17:00
Helyszín: MCC, békéscsabai képzési központ – 5600 Békéscsaba, Andrássy út 38.
Előadó: Pöltl Ákos Család biztonsági szakértő, MCC FIT program vezető oktató

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:
A regisztráció határideje: 2023.03.27.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 


Titulus