Sztorit vagy életet - Riporterek a vörös zónákban

Sztorit vagy életet - Riporterek a vörös zónákban

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központ előadásának regisztrációs felületén.

A regisztráció határideje: 2023. május 15. (hétfő) 23:00 óra

A PROGRAMRÓL:

Időpont: 2023. május 16. (kedd), 17:00 óra
Helyszín: MCC pécsi képzési központ (7622 Pécs, Czinderi u. 6.)

Riporterek, akik nem kényelmes stúdiókból, hanem háború, vagy katasztrófa sújtotta övezetekből jelentkeznek be, élőben. Riporterek, akik rejtélyes körülmények között tűnnek el, vagy akiket holtan találnak. Riporterek, akik nyomozásuk eredményével szuperhatalmak vezetőit buktathatják meg, így alakítva a történelem menetét.
Egy felmérés szerint, melyet a Riporterek Határok Nélkül szervezet tett közzé tavaly év végén, az elmúlt két évtizedben 1668 újságíró halt meg erőszak következtében a világon. Az orosz-ukrán háború kezdete óta, december végéig 8 újságíró halt meg miközben a munkáját végezte. 2022-ben világszerte 57 újságíró vesztette életét, 533-at vettek őrizetbe, 65-öt ejtettek túszul, 49-et pedig eltűntként tartanak nyilván. Valóban megéri egy „jó” sztoriért az életünket áldozni?
 Az előadás során kitérünk a haditudósítok szerepére is. Az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Hollandiában, Kanadában és még számos nyugat-európai országban a katonaság biztosítja a tudósítók felkészítését. De fel lehet-e készülni a fronton tapasztalható öldöklésre? Milyen mértékben befolyásolja a haditudósítás a közvéleményt? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk Boris Kálnokyval, ami MCC Médiaiskolájának vezetőjével soron következő városi rendezvényünkön.

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: pecs@mcc.hu