Szövetséges, vagy ellenfél?

Szövetséges, vagy ellenfél?

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a békéscsabai Mathias Corvinus Collegium 2023. október 05-én 17.00 órakor megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.
Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött. 
Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe! 
A programváltozás jogát fentartjuk.

További információ:mittag.monika@mcc.hu

A PROGRAMRÓL:

Szövetséges, vagy ellenfél? Mi Washington valós célja Európával?
Az Egyesült Államok szerepe és jelenléte az európai politikában a második világháború lezárása óta töretlennek bizonyult. A geopolitikai realitások, az érdekszférák kijelölése és az egyes államok mozgásteréből adódó lehetőségek, vagy éppen korlátok meghatározták az európai helyzetet. Európa továbbra is nagyhatalmi érdekek ütközőterének számít, ami miatt helyzete meglehetősen kiszolgáltatottá vált. Emellett számolni kell az átalakuló világrenddel is, mely úgy kihívásokat teremt nem csupán az ellenfelek, hanem a szövetségesek között is. A fő kérdés, hogy a jelenlegi események fényében, vajon milyen irányvonalak feltételezhetőek az euroatlanti térség biztonságát tekintve?

Dátum: 2023. október 05. (csütörtök) – 17:00
Helyszín: MCC, békéscsabai képzési központ – 5600 Békéscsaba, Andrássy út 38.
Előadó: Kozma Klementina, kutató MCC Geopolitikai MűhelyAz eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció:
A regisztráció határideje: 2023.10.05

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 


Titulus