Mentális teljesítményfokozás a sportban - Fülöp Ákos előadása

Mentális teljesítményfokozás a sportban - Fülöp Ákos előadása

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központ előadásának regisztrációs felületén.

A regisztráció határideje: 2022. november 29. (kedd) 23:00 óra

A PROGRAMRÓL:

Időpont: 2022. november 30. (szerda) 18:00 óra

Helyszín: MCC pécsi képzési központ (7622 Pécs, Czinderi u. 6.)

Bárki, aki sportolt már életében érezhette úgy, hogy fejlődése a rendszeres tréningek ellenére megrekedt, egy bizonyos ponton már nem javul az időeredménye, már nem gyorsul, izmai nem fejlődnek. A sikerélmény hiánya idővel a motiváció elvesztéséhez vezet, vannak, akik az edzéssel is felhagynak.

Ennek egyik oka, hogy a jelen mozgáskultúrájának fókuszában a fizikai tréning áll. Egy átlagos szabadidősportoló hetente akár 3-5 alkalommal is edzi izmait, csiszolja technikáját, fejleszti erejét, gyorsaságát, állóképességét. Izmaink fejlesztésével hetente 3-6 órát foglalkozunk, amely havonta 12 – 18 óra, évente pedig 144-216 óra edzést jelent.

Mégis azzal, amely mindezt működteti, lelkünk, a mentális képességeink professzionális „edzésével” elhanyagolhatóan keveset foglalkozunk.  

Fülöp Ákos, az MCC Sport és Teljesítmény Műhelyének vezetője előadásában a csúcsteljesítmény eléréséhez szükséges pszichológiai vonatkozásait elemzi a pszichoedukáció mellett, a sportpszichológiában használatos pszichoregulációs és a teljesítményfokozására használt módszerek bemutatásával, melyeket elsajátítva bárki könnyen alkalmazhat teljesítményének javítása érdekében.

Szeretettel várjuk Önt és kísérőjét!

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: pecs@mcc.hu