Kitörési pontok - Szegregátumból a társadalomba

Kitörési pontok - Szegregátumból a társadalomba

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a Mathias Corvinus Collegium (MCC) pécsi képzési központ előadásának regisztrációs felületén.

A regisztráció határideje: 2023. március 28. (szerda) 23:00 óra

A PROGRAMRÓL:

Időpont: 2023. március 29. (szerda), 17:00 óra
Helyszín: MCC pécsi képzési központ (7622 Pécs, Czinderi u. 6.)

A 22-es csapdája – mondhatnánk, ha jellemezni szeretnénk az úgynevezett „underclass lét” jelenségét. Kialakulása többféle tényező együttes fennállásával magyarázható, amelyek azáltal, hogy újabb és újabb nehezítő körülményeket generálnak, gyakorlatilag ellehetetlenítik ebből a körforgásból, a mélyszegénységből való, önerőből történő kilépést. Ezen sérülékeny társadalmi csoportok számára az elmúlt évek épp arra voltak elegendőek, hogy a kitörés reménye gyökeret verjen a jövőképükben. A jelenleg is tartó gazdasági krízis azonban visszavetheti a társadalmi felzárkózást. Ahogy a médiában, úgy mindennapi beszélgetéseinkben is egyre gyakrabban ez a központi téma: mi lesz velük, ha a megélhetési költségek még jobban elszabadulnak? Mit tehetnek ők, illetve mit tehetünk mi értük? A roma társadalom helyzet-, és jövőképéről beszélget március 29-én Antal István, az MCC Roma Tehetség Program vezetője és Székely Bálint, a Társadalomklinika Egyesület elnöke.

Szeretettel várjuk rendezvényünkön!

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: pecs@mcc.hu