Kína felemelkedése? – A gazdaságpolitikai (fel)törekvés kínai modellje

Kína felemelkedése? – A gazdaságpolitikai (fel)törekvés kínai modelljeKedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi MCC május 3-án 17:00 órakor megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.


Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe! A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg @mcc.hu

A programról:


Kína gazdasági felemelkedése és ennek kimenete a gazdaságpolitikai viták egyik legfajsúlyosabb kérdése. Kínáról sokszor beszélünk úgy, hogy vélni tudjuk, hogy melyek a kínai célok és mily törekvések mentén szervezik külpolitikájukat és gazdaságpolitikájukat.  Ez azonban nem minden esetben állja meg a helyét.  Az előadás alapvetően azokra a kínai gazdasági sajátosságokra akar reflektálni, amelyek mássá teszik a kínai gazdasági modellt és ezek megismerése érthetőbbé tehetik számunkra Kína stratégiáit."

Előadó:
Dr. Moldicz Csaba, MCC Külgazdasági Műhelyének vezetője
 2022 októberétől. Fő kutatási területe az Európai Unió és Kína gazdasági kapcsolatainak vizsgálata, ezen belül külön hangsúlyt kap a közép-kelet-európai térség. Számos könyv szerkesztője, két monográfiát is publikált. Az első, magyar nyelven megjelentetett könyve a 2008-2009-es válságra reflektálva született, míg a 2020-ben a Routledge-nél kiadott könyve az Egyesült Államok és Kína technológiai vetélkedésnek európai vetületére koncentrált.


Időpont: 2023. május 3. szerda 17:00
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.