A nemzeti maximum: futball Eb és olimpia – Beszélgetéssorozattal hangolunk az esztendő két kiemelt sporteseményére

A nemzeti maximum: futball Eb és olimpia – Beszélgetéssorozattal hangolunk az esztendő két kiemelt sporteseményére

 

Mint négy évente rendesen, idén is a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia az esztendő két kiemelt sporteseménye. Sőt a jelzőt talán el is hagyhatjuk: e két világverseny mindenkit elér, mindenkit megszólít.

A nyári játékokra hagyományosan nagy reményekkel készül Magyarország, s labdarúgásban is véget értek az aszályos évtizedek, labdarúgó-válogatottunk zsinórban harmadszor szerepel a kontinensviadalon – egyre növekvő szurkolótábor támogatását élvezve és egyre bátrabb reményekkel. A sport minden korban a nemzeti egységet szimbolizálta és nincs ez másként napjainkban sem, sportolóinknak senki sem firtatja a pártállását, csakis a teljesítmény számít. Beszélgetéssorozatunkban a magyar sport egy-egy korszakos egyéniségének segítségével hangolunk a két eseményre, aki élményei felelevenítésével, várakozásait felfedve közel hozza nekünk az Európa-bajnokságot és az olimpiát.
A sorozat első estjén Faragó Tamással, a Nemzet Sportolójával, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, edzővel beszélget Novák Miklós szerkesztő, sportújságíró.
A beszélgetésre szeretettel várjuk az érdeklődőket 2024. február 27-én, kedden 17 órától az MCC Scrutonba (1113 Budapest, Tas vezér utca 3–7.).

Program:

– 17:00: köszöntőt mond Major Anita, a Magyar Összetartozás Intézetének igazgatóhelyettese
– 17:10 – Lakatos Mihály, az intézet kutatója felolvassa tárcáját
– 17:20 – pódiumbeszélgetés Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázóval

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: