Flow-val teli élet: egy lehetséges boldogságút

Flow-val teli élet: egy lehetséges boldogságútKedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi MCC április 24-én 17:00 órakor megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.


Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe! A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg @mcc.hu

A programról:


A flow (áramlat) azt a szubjektív élményt jelenti, amikor tudjuk, hogy a készségeinket mozgósítva teljesíteni tudjuk a célunkat, legyen szó akár 5 km lefutásáról, akár egy prezentáció elkészítéséről. Áramlat során elfeledkezünk aktuális érzéseinkről, szükségleteinkről, időérzékelésünk megváltozik, csak és kizárólag a feladat, a tevékenység végzése számít. A flow gyakori átélése pozitív kapcsolatban áll a kognitív fejlődésünkkel (a készségeink folyamatos fejlesztése miatt) és a jóllét („boldogság”) különböző komponenseivel. Csíkszentmihályi Mihály és a jólléttel foglalkozó kutatók szerint a flow-val teli élet egy lehetséges boldogságutat jelent, és amennyiben áramlattal teli tevékenységek végzésére törekszünk, úgy ez a sorozatos élmény pozitívan hat mind a szubjektív, mind akár a pszichológiai jóllétünkre is. Ha sikerül társas helyzetben is tapasztalnunk az áramlatot, úgy a kapcsolataink minőségén is tudunk dolgozni - fontos eszköz tud lenni az erőforrásaink fejlesztésében.

Előadó:

Dr. Magyaródi Tímea, pszichológus, tanácsadó


Tudományos aspektusból foglalkozom a pozitív pszichológiai jelenségekkel, kutatási témáim pl. a flow vizsgálata különböző interakciós helyzetekben (pl. család, munkahelyi szituációk), a jóllét, világos triád összefüggései. Az ELTE Pszichológiai Intézetének egyetemi adjunktusaként oktatási és kutatási feladatokat látok el. Pszichológusként felnőtt egészséges kliensekkel dolgozom, tanácsadói szemlélettel működöm, munkámat a relaxációs és szimbólumterápiás eszköztár, valamint a pozitív pszichológiai intervenciók segítik. Trénerként/tanácsadóként az erősség-alapú készségfejlesztés (legyen szó csoportos vagy egyéni folyamatról) és a tudományos alaposságú mérések (pl. kompetencia-, elégedettségmérések) alkotják a munkám nagy részét.

Időpont: 2023. április 24. hétfő 17:00
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.