Elbírni a pillanat súlyát – A pszichológiai rugalmasság szerepe a belső szabadságban

Elbírni a pillanat súlyát – A pszichológiai rugalmasság szerepe a belső szabadságban

 

Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi MCC július 4-én 17:00 órakor megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe! A programváltozás jogát fenntartjuk.

További információ: zalaegerszeg@mcc.hu

A programról:


A nehéz helyzetek - különösen a krízisek – nehéz érzésekkel és gondolatokkal járnak együtt. Az, hogy mennyire tudunk jól működni ezekben a helyzetekben attól függ, hogy mire fókuszálunk; arra, hogy ezen nehéz érzésekkel, gondolatokkal együtt is azt tudjuk tenni, ami számunkra fontos, értékes vagy pedig arra, hogy ezeket az érzéseket megváltoztassuk, hogy azt tehessük, ami fontos. Utóbbi az az ördögi kör, ahova a túlélő és problémamegoldó agyunk rendszerint behúz minket és ahol előbb-utóbb mind testi, mind lelki értelemben kiégünk, megbetegszünk. Az előadásban azt nézzük meg, hogy mik azok az evolúciós minták a fejünkben, amik miatt megoldani próbáljuk az életünket, nem pedig megélni illetve átbeszéljük azokat a készségeket, amik fejlesztésének segítségével kiszabadulhatunk ezekből, hogy jobban élvezhessük az életünket.

Előadó:

Dr. Márky Ádám, az MCC Vezetőképző Akadémia program szupervízora

Korábban hat évig dolgozott főállásban mentőápolóként az orvosi egyetem mellett, ennek a tapasztalatnak köszönhetően döntötte el, hogy főleg a betegségek megelőzésével, illetve a krónikus betegségek életvitelünkben gyökerező okainak kezelésével szeretne foglalkozni. Az egyetem után első magyarként tette le az Amerikai Életmód Orvostani Társaság vizsgáját.
Fő érdeklődési területe a magatartás- és viselkedésváltozás, valamint a pszichológiai rugalmasság fejlesztésének szerepe a fenntartható vezetői teljesítményben és jóllétben. A Longevity Project orvosigazgatójaként a harvardi Culture of Health Modell alapján kialakított edukáció fókuszú vállalati egészségprogramok szakmaiságáért felel, emellett nagy teljesítményű, magas terheltségű vezetőkkel és csapatokkal dolgozik. Ezekben az egyéni, illetve csoportos folyamatokban tipikusan a kritikus időszakok alatti teljesítményszorongás, kikapcsolódási nehézségek, következményes betegség és a kiégés megelőzésében igyekszik támogatást nyújtani.
Évek óta a kontextuális viselkedéstudományok legnagyobb nemzetközi szakértőitől, úttörőitől tanul. Rendszeresen oktat kontextuális viselkedéstudományokat orvosoknak, orvostanhallgatóknak és pszichológusoknak. 2021 február óta az MCC munkatársa.


Időpont: 2023. július 4. kedd 17:00 óra
Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. (Tudomány és Technika Háza) I. em.