Boris Kálnoky: Őseim földje – A Kálnoky család története (könyvbemutató)

Boris Kálnoky: Őseim földje – A Kálnoky család története (könyvbemutató)

Időpont: 2024.02.19. (hétfő) 18:00

Helyszín: MCC Aranybika – 4025 Debrecen, Piac u. 11-15.

Leírás:

„Az ember néha belép egy kapun, és nem is sejti, hogy mindent maga mögött hagy; kifelé már csak egy új világba vezet az út” - írja könyve elején a hazánkban élő neves újságíró, Boris Kálnoky. Pontosan így történt ez az ő esetében is, mikor a rendszerváltás idején ellátogatott családja régi erdélyi birtokára, és ezzel élete új fordulatot vett.

 

A kőröspataki gyökerű nemesi família, a Kálnokyak históriája végigkíséri a letűnt századok erdélyi, illetve osztrák-magyar történelmét. Ha a család tagjai nem is tartoztak mindig az események fő formálói közé, katonaként, politikusként többnyire ott voltak hazánk múltjának főbb fordulópontjainál, háborúinál.

 

A forgatagos 20. század azonban sok más honfitársunkéhoz hasonlóan ezt a családot is szétzilálta, s tagjait arra kényszerítette, hogy életüket gyökereiktől távol folytassák. Múltjuk azonban búvópatakként tovább kísérte őket, erdélyi látogatásakor pedig maga a szerző is rácsodálkozott ősei gazdag örökségére. Ezért döntött úgy: a múltnak kútjába leereszkedve fölfedezi családja sokfelé ágazó történetét, hogy ezáltal jobban megérthesse magát, saját útját, génjeiben továbbélő örökségét is.

Szellemi felfedezőútjából született e lebilincselő történet, mely egyszerre szól a hazakeresésről, a viharos közép-európai történelemben helytállni próbáló férfiakról és a hajdanvolt idők utáni nosztalgikus vágyódásról.

 

Boris Kálnoky székely apa és sziléziai anya gyermekeként született Németországban. Élt az Egyesült Államokban, Hollandiában, Franciaországban. Ezt követően Hamburgban hallgatott politológiát, majd a Die Welt német lap szerkesztőségében helyezkedett el, valamint haditudósítóként dolgozott. A rendszerváltozás után magyar gyökerei hazahúzták. Budapestre költözött és szabadúszó újságíróvá vált. Jelenleg az MCC Média Iskola vezetője.

 

Előadónk: Boris Kálnoky, az MCC Média Iskola vezetője


Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

A regisztráció határideje: 2024.02.19. 12:00 óra

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 


Ha MCC-belül akkor melyik szervezeti egység?
FIT
KP
EP
MCC munkavállaló
Honnan értesült az eseményről (Email, Facebook Esemény, Személyes meghívás, Telefonhívás) ?
Email
Facebook
Személyes meghívás
Telefonhívás