Böjte Csaba atya: Semmiből a végtelen felé

Böjte Csaba atya: Semmiből a végtelen felé

Nagy büszkeséggel jelentjük be, hogy az egyik legkiválóbb magyar emberrel indul az MCC Felvidék 2024-es rendezvénysorozata. Január 19-én, pénteken, Böjte Csaba atyát láthatjuk vendégül dunaszerdahelyi központunkban.

Időpont: 2024. január 19. (péntek) 17:30
Helyszín: Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, Bartók Béla stny. 791., Dunaszerdahely

A ferences rendi szerzetes gyermekmentő tevékenységével egy nemzet elismerését vívta ki az elmúlt évtizedekben, hiszen Déváról indult programja előbb mozgalommá, majd fogalommá nőtte ki magát a Kárpát-medencében.

Csaba atya gondolatai, mély hitéből fakadó tanácsai töredezett, zilált világunkban nem is lehetnének aktuálisabbak! Épp ezért óriási megtiszteltetés, hogy a dunaszerdahelyi közönség számára a Mathias Corvinus Collegium teheti ezeket elérhetővé és átélhetővé.

„A mai ember a szent jelenben él, távlati gondolkodás nem erőst van. Anyánk méhében foganunk, két sejtből lesz sok, megszületünk, megtanulunk járni, beszélni, olvasni. A katolikus anyaszentegyház azt tanítja, a célunk az, hogy a végén Istennel egy asztalhoz üljünk. Mennyire csodálatos dolog ez, gondoljunk csak bele, a semmiből a végtelen felé! Ez az ember élete. Egy nagy házi feladat, amit a Jóisten ad, csakhogy ő nem egy gonosz tanár, sosem adna olyan feladatot, amit ne tudnánk megoldani. Ezt mondom a hozzánk került gyermekeknek is, de ugyanez igaz közösségi szinten is.”


Amennyiben további kérdése merülne fel, keresse bizalommal Kórósi Lillát a következő elérhetőségen: korosi.lilla@mcc.hu