Az online tér hatalma és a családi élet a XXI. században - Szülők akadémiája

Az online tér hatalma és a családi élet a XXI. században - Szülők akadémiája

 


Kedves Érdeklődő!

Sok szeretettel köszöntjük a zalaegerszegi MCC június 9-én 17:00 órakor megrendezésre kerülő szakmai programjának regisztrációs felületén.

Felhívjuk figyelmét, hogy az eseményen történő részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

Programjaink létszámkorláttal valósulnak meg, túljelentkezés esetén a regisztrációs lapok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe! A programváltozás jogát fenntartjuk.


További információ: zalaegerszeg @mcc.hu

A programról:

A XXI. század Információs Kora elhozta az állandó kapcsolatban levés lehetőségét, a szinte kezelhetetlen mennyiségű információt. Mindez elvezetett ahhoz, hogy a szeparációs szorongás elkerülése, a csend, az elmélyülés, a restaurációs leállások, mikor csak gondolkodunk, mélázunk, ábrándozunk – a múlt század cselekvéseinek tűnnek.
Azonban a jól működő emberi kapcsolatok kialakításához alapfeltétel az érzelmek, az érzelmi intelligencia, az empátia, melyekhez az offline „gyakorlás” elengedhetetlen.
Elhisszük-e, hogy az online tér felett mi gyakoroljuk a kontrollt, vagy a kutatóknak van igazuk, akik azt mondják a „pórázra kötött Én” hozzászokik a támogatáshoz és egyre nehezebben engedi el azt...
Változnak a családi élet és gyereknevelés problémái is, olykor jóval nehezebbnek látszanak. Mit kell megértenünk ahhoz, hogy jó kapcsolatban maradjunk?

Előadó:

Tari Annamária pszichoanalitikus, pszichoterapeuta


Tari Annamária tizenöt éves korában döntötte el, hogy pszichológus lesz. Egyik gimnáziumi tanára azt kérdezte az órán, hogy "ki tudja, mit jelent a pszichoanalízis?" Annamária akkor határozta el, hogy ezzel a tudománnyal kell foglalkoznia.
Első diplomáját gyógypedagógusként szerezte, és a főiskola utolsó évében már felvételizett az ELTE-re, pszichológia szakra. A két diploma és a gyógypedagógusi előélet kimondottan hasznos volt a pályája során. Eleinte nehezen kezelhető gyerekekkel foglalkozott egy fiúnevelő otthonban, aztán intézetből kikerült gyerekek utógondozásával folytatta, majd öt évig volt fiatalkorú bűnelkövetők hivatásos pártfogó-felügyelője Kőbányán.
Ezután képezte át magát klinikai szakpszichológussá, de mai napig rengeteget profitál azokból a tapasztalatokból, melyeket a nehezen kezelhető fiatalokkal való munkája során szerzett.
A kórházi gyakorlat mellett folytatta szakmai képzését, megszerezte a pszichoterapeuta és pszichoanalitikus címet.

Első könyve, mely a kamaszkor pszichológiájával foglalkozott, Intim szféra címmel 2003-ban jelent meg. 2007-ben látott napvilágot Sejtem című kötete, mely a daganatos betegségek pszichológiáját taglalja. Több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival.
Legújabb könyve, mely az Y generációt helyezi a középpontba, az idei könyvfesztiválra jelent meg. Publicisztikái a dívány.hu/kettőslátás rovatban olvashatók.

Időpont: 2023. június 9. péntek 17:00
Helyszín:
Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ Zalaegerszeg 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21.