A jövő az űrben kezdődik: Magyarország kapcsolata az űriparral

A jövő az űrben kezdődik: Magyarország kapcsolata az űriparralIdőpont: 2023.10.11. (szerda) 18:00

Helyszín: MCC Aranybika – 4025 Debrecen, Piac u. 11-15.

Leírás:
Az űr az emberiség jövőjének egyik legizgalmasabb és legígéretesebb területe. Az űrkutatás fejlődése lehetővé teszi, hogy felfedezzük és megértsük az univerzumot, valamint fejleszthessünk olyan technológiákat és megoldásokat, amelyek javíthatják az életünket a Földön. Az űrkutatásban rejlő potenciál végtelen.
Ezen előadásunk az űrkutatás és űripar terén rejlő oktatási lehetőségek és karrierperspektívák témáját fogja boncolgatni. Az eseményünket a HUNOR Magyar Űrhajós Program inspirálta, melynek keretében Magyarország büszkén küld kutatóűrhajóst a Nemzetközi Űrállomásra tudományos kísérletek végrehajtására.
Ez az izgalmas fejlemény felkeltette az érdeklődésünket arra vonatkozóan, hogy hazánk milyen lehetőségeket kínál az űrkutatás és űrtechnológia terén oktatási szempontból. Milyen lehetőségek vannak és lesznek a hallgatók számára, hogy részt vegyenek valós űrkutatási projektekben vagy nemzetközi űrprogramokban? Milyen potenciális karrierlehetőségek vannak az űrkutatás és űrtechnológia területén Magyarországon a végzett hallgatók számára.


Előadóink:
Ferencz Orsolya- Űrkutatásért Felelős Miniszteri biztos 
Zábori Balázs- REMRED Zrt. Műszaki Igazgató

Fockert Zoltán Péter- az ELTE Fizika Doktori Iskolájának doktorandusza, az MCC FIT programjának oktatója, a Svábhegyi Csillagvizsgáló csillagásza

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.


A regisztráció határideje:
2023.10.11. 12:00 óra

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 


Ha MCC-belül akkor melyik szervezeti egység?
FIT
KP
EP
MCC munkavállaló
Honnan értesült az eseményről (Email, Facebook Esemény, Személyes meghívás, Telefonhívás) ?
Email
Facebook
Személyes meghívás
Telefonhívás