Campus Cooperationis: Az építészet ereje a tudásmegosztásban

Campus Cooperationis: Az építészet ereje a tudásmegosztásban

Az építészet és a tudásterek tervezése olyan izgalmas terület, ahol a közös munka és az innováció kulcsszerepet játszik. A Campus Cooperationis projekt egy olyan víziót hozott létre, amely inspiráló tanulási környezeteket teremt, és lehetővé teszi a tudásalapú együttműködést. A Locus Coolerationis pedig mint arculati kézikönyv, bemutat egy téralakítási keretrendszert, amely elsődlegesen az ÁOK részére lett létrehozva, azonban más karokon és egyetemeken is követendő példa lehet.

Prof. Dr. Nyitrai Miklós, az egyetem oldaláról, bemutatja a POTE Pillars koncepcióját, és megmutatja, hogyan igazodik az építészeti tervezés az egyetem stratégiai céljaihoz. Ezen keresztül betekintést nyerhetünk abba, hogyan lehet a tervezés során szem előtt tartani a tudás központú oktatás és kutatás fontosságát.

Dr. Csaba Ders, mint főépítész és várostervező, arra fókuszál, hogyan illeszthetők harmonikusan a tudásipari beruházások és a városi környezet. Megvizsgálja, hogyan lehet az építészeti megoldásokkal támogatni a tudásterek fejlődését, miközben fenntartható és vonzó városi környezetet hozunk létre. A beszerzési rendszer átértékelése és az oktatás építészetébe történő befektetés közösségi források révén gazdaságfejlesztést eredményezhet.

Dr. Schreck Ákos pedig a tér szerepét és a tudás- és információ-megosztást vizsgálja. Hogyan lehet adaptív tervezéssel és olyan építészeti megoldásokkal támogatni a tudásátadást, amelyek képesek alkalmazkodni a változó igényekhez és technológiai fejlődéshez. Valamint, hogy hogyan formálhatjuk át és fejleszthetjük a tudásterek tervezését, hogy még jobban támogassa a tanulást, a kutatást és az együttműködést.

Ezek a szakmai szempontok összehozzák az egyetem, az építész és a tudás- és információ-megosztás szempontjait, és lehetőséget teremtenek a közös munkára és innovációra. A cél az, hogy olyan tanulási terek jöjjenek létre, amelyek inspirálják és támogatják a tudásalapú együttműködést, és példát mutatnak más karokon és egyetemeken is.

Résztvevők:

  • Dr. Schreck Ákos, a Minusplus társalapítója és vezető tervezője

  • Dr. Csaba Ders, főépítész és a PTE ügyvivő szakértője

  • Prof. Dr. Nyitrai Miklós, a PTE-ÁOK dékánja

  • Moderátor: Erhardt Gábor, az MCC Építészet és Emlékezet Műhely vezetője

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 

Időpont: 2023. június 9. (péntek) 16:00-17:30
Helyszín: Scruton MCC 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.